Broccoli previne cancerul la stomac

Consumul zilnic de broccoli poate preveni cancerul la stomac, se precizeaza intr-un studiu recent citat de publicatia DailyMail.
 

Consumat in stare proaspata, acest aliment
furnizeaza organismului o substanta biochimica naturala, numita sulforafan,
care contribuie la producerea enzimelor care protejeaza impotriva
actiunii factorilor chimici asupra ADN-ului.

"Am descoperit ca, prin consumul
regulat a aproximativ 70 de grame de broccoli proaspat, se pot reduce numarul
problemelor gastro-intestinale si, eventual, poate preveni cancerul la
stomac", a mentionat Jed Fahey, de la Scoala de Medicina a Universitatii
Hopkins.

Este cunoscut de mult timp ca sulforafanul
actioneaza ca un antibiotic puternic impotriva Helicobacter pylori, o bacterie
care provoaca gastrita, ulcer si cancer stomacal.

In timpul acestui studiu, o echipa
internationala de cercetatori a decis ca jumatate din voluntari sa primeasca o
portie zilnica de plante tinere de broccoli, iar cealalta jumatate a primit
lucerna, care nu contine sulforafan.

Astfel, s-a constatat ca planta tanara de
broccoli este mult mai eficienta decat planta matura, deoarece are o
concentratie mai mare de sulforafan.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a clasat
Helicobacter pylori in categoria agentilor cancerigeni. Aceasta bacterie se
dezvolta in peretii interni ai stomacului, iar oamenii de stiinta declara ca ea
afecteaza aproape jumatate din populatia de pe Terra.


Sursa: Evenimentul Zilei

Vote it up
179
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza