Broccoli crud previne tumorile

Din categoria legumelor-medicament face parte si broccoli. Ea a fost inzestrata cu numeroase substante valoroase pentru sanatate, de care ne putem bucura cu o singura conditie: sa mancam broccoli crud.
 



Cercetatorii
spun ca broccoli crud contine mai mult sulforaphane, compus care confera
acestei legume potential anti-cancer, in timp ce broccoli fiert pierde mult din
asta. Pentru a demonstra aceasta calitate, cercetatorii au ales voluntari care
au primit zilnic 200 de grame de broccoli crud sau aceeasi cantitate de
broccoli fiert.

Apoi,
voluntarilor li s-a stabilit nivelul de sulforaphane din sange si urina.
Rezultatele analizelor au indicat ca nivelul de sulforaphane era mai ridicat la
persoanele care au mancat broccoli crud. "Consumul de broccoli crud permite o
absorbtie mai rapida, o mai buna biodisponibilitate si o cantitate mai mare de
sulforaphane".  Motiv pentru care broccoli este recomandat contra
tumorilor si a ulcerelor.

Potrivit
nutritionistilor, gratie acestui compus fitochimic (sulforaphane), broccoli
crud este perfect pentru prevenirea cancerului gastric, de prostata si a
ulcerelor gastrice, prin actiunea directa asupra bacteriei Helicobacter pylori,
una dintre cauzele acestor ulcere. De asemenea, broccoli contine indoli care
pot preveni cancerul mamar, de prostata, gastric, leucemiile si melanomul. De
asemenea, acest compus contribuie la eliminarea toxinelor din ficat. Broccoli
are nu numai proprietati terapeutice, ci si dietetice. Deoarece broccoli are o
valoare energetica moderata, nedepasind 24 de calorii la 100 de grame. Daca
totusi vrem broccoli fiert, atunci respectati: 5 minute in vapori sau maximum
10 minute in apa clocotind. In nici un caz nu apelati la microunde.


Sursa:
Jurnalul National

Vote it up
344
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza