Briose cu morcovi si caise

Pline de ingrediente bune pentru sanatate - morcovi, seminte de floarea-soarelui si caise - aceste briose constituie un mic dejun substantial.
 


Ingrediente: 2/3 cana seminte de floarea-soarelui, 3
linguri seminte de susan, 1 3/4 cana faina, 2 lingurite praf de copt, 1/2
lingurita bicarbonat de sodiu, 1/2 lingurita sare, 3/4 lingurita scortisoara,
3/4 lingurita cardamom macinat, 3/4 lingurita ghimbir macinat, 1 cana lapte
batut, 1/2 cana zahar brun deschis indesat, 1/4 cana ulei de masline rafinat, 1
ou mare, 3 morcovi mari, rasi (1 1/2 cana), 1/2 cana caise uscate, tocate
marunt.


Preparare: Se incalzeste cuptorul in prealabil la 190
de grade Celsius. Se captusesc douasprezece forme de briose, de 6,5 cm
diametru, cu hartie. Intr-o tava de copt, se coc semintele de floarea-soarelui
si de susan, 4 minute sau pana cand semintele de susan sunt aurii; se racesc. Se
lasa cuptorul aprins. Intr-un castron mare, se amesteca faina, praful de copt,
bicarbonatul de sodiu, sarea, scortisoara, cardamomul si ghimbirul. Intr-un
castron separat, se amesteca bine laptele batut, zaharul brun, uleiul si oul.
Se face o adancitura in centrul ingredientelor uscate si se toarna amestecul cu
ou; se amesteca bine. Se incorporeaza semintele de floarea-soarelui, de susan,
morcovii si caisele. Aluatul se toarna in cupele de briose pregatite si se coc
30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul unei briose iese
curata. Se scot briosele din tava si se racesc pe un gratar.

Se obtin 12 briose.

Cantitati per briosa: 234 calorii;
10 g total grasimi (14 la suta saturate); 6 g proteine; 31 g carbohidrati; 1,6
g fibre; 19 mg colesterol; 267 mg sodiu.

Vote it up
162
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza