Briose cu martipan si portocale

 

Briose cu martipan si portocale


Timp de preparare: 30 minute


La cuptor: 20 minute pentru fiecare tava


Ingrediente pentru 2 tavi de briose (24 bucati): 175 g
compozitie de martipan, 2 oua, 75 g unt, 200 ml sana, 75 g zahar, 1 praf de
sare, 2 lingurite coaja de portocala rasa, 2 linguri Amaretto, 200 g faina, 1
lingurita praf de copt, migdale feliate pentru ornat, 1 portocala mare,
suporturi de hartie

Preparare:

Se incinge cuptorul la 180¡C (160¡C cu ventilator sau
treapta 2-3). Se asaza suporturile de hartie in adanciturile tavii pentru
briose. Se taie martipanul cubulete si se freaca cu ouale si untul (in cazul in
care compozitia de martipan nu mai este foarte proaspata, trebuie zdrobita cu
furculita; abia apoi se adauga untul si ouale si se amesteca pana capata o
consistenta cremoasa). Se adauga treptat sana, zaharul, sarea, coaja de
portocala si Amaretto si se amesteca pana cand se obtine o compozitie
inspumata. Se cern faina si praful de copt intr-un castron mare. Se adauga
compozitia de martipan si se amesteca atat cat sa se fi umezit toata faina,
fara a se omogeniza ingredientele. Se curata portocala si se indeparteaza si
pielita alba. Se taie feliile in jumatate. In fiecare suport de hartie se asaza
o lingurita de aluat, deasupra o jumatate de portocala si din nou aluat, pana
se umple suportul la nivelul de doua treimi. Deasupra se presara migdalele
feliate. Se coc briosele circa 20 de minute in cuptorul incins, pana devin
aurii. Se lasa sa se raceasca in tavi, pe un gratar pentru prajituri.

Alta varianta:
Briose cu ciocolata si mere

Se prepara aluatul ca in reteta de mai sus, insa in loc
de coaja de portocala si lichior se adauga 1/2 lingurita praf de scortisoara, 2
linguri crema de nuga cu alune si 1/2 lingura praf de cacao. Se curata doua
mere acrisoare, se injumatatesc, li se indeparteaza cotoarele si se taie
fructele cubulete. Se adauga la aluat. Se coc briosele conform instructiunilor
si se lasa sa se raceasca.

Vote it up
157
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza