Briose cu afine

 




Dupa aceasta reteta clasica se pot prepara si briose cu
merisoare, coacaze rosii, zmeura sau mure. Reteta pentru doua tavi de briose
(24 bucati)

Timp de preparare 25 minute

La cuptor 20 minute pentru fiecare tava

Bine de stiut

Daca nu vrei sa folosesti suporturi de hartie, trebuie sa
ungi foarte bine adanciturile tavii pentru briose si sa le tapetezi cu faina
sau pesmet.

Ingrediente

400 g afine, 120 g unt, 3 oua, 150 g zahar brun, 1 praf
de sare, 1 lingurita vanilie macinata, 150 g smantana, 350 g faina din grau tip
1050, 1 plic praf de copt, zahar pudra pentru presarat, suporturi de hartie

Peparare

Se incinge cuptorul la 180 grade C (160 grade C cu ventilator sau
treapta 2-3). Se asaza suporturile de hartie in adanciturile tavii. Se aleg
afinele, se spala si se lasa sa se usuce pe un servet de bucatarie. Se topeste
untul, apoi se lasa sa se raceasca. Se amesteca untul cu ouale, zaharul, sarea,
vanilia si smantana. Se cern faina si praful de copt intr-un castron mare. Se
adauga ingredientele fluide si se amesteca toate ingredientele, dar nu pana la
omogenizare. Se incorporeaza si afinele. Cu doua lingurite se umplu suporturile
de hartie cu aluat, la circa doua treimi. Se coc circa 20 de minute in cuptorul
incins pana devin aurii. Se lasa briosele sa se raceasca in tava si, inainte de
a fi servite, se presara cu zahar pudra.


Vote it up
167
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza