Blinele cu branza si sos de capsuni

Blinelele sunt clatite umplute. Clatitele pot fi preparate in prealabil si tinute la congelator; se dezgheata inainte de umplere si coacere.
 

Ingrediente:
1 pachet
(570 g) capsuni congelate fara zahar dezghetate, 1/2 cana plus 1 lingurita
zahar, 3 linguri gem de zmeura, 2 oua mari, 2 albusuri de oua mari, 1 cana
lapte degresat, 1 lingura ulei de masline rafinat, 1/4 lingurita sare, 1 cana
plus 3 linguri faina, 1 cutie (450 g) branza de vaca degresata scursa, 1 1/2
lingurita esenta de vanilie.

Preparare:
Intr-un
robot de bucatarie, se amesteca capsunile, 1/4 cana zahar si gemul de zmeura;
se face un piure omogen. Intr-un mixer, se amesteca bine ouale intregi,
albusurile de oua, laptele, uleiul, 1 lingurita de zahar si sarea. Se adauga 1
cana de faina si se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa sa stea 30 de
minute. O tigaie mare care nu se lipeste, cu diametrul de 25 cm, se unge cu
ulei si se pune la foc potrivit. Se toarna 1/4 din aluat in tigaie, care se
rasuceste ca sa se intinda pe toata tigaia. Se tine pe foc 10 secunde sau pana
cand partea de jos este rumenita. Se intoarce pe partea cealalta si se mai tine
5 secunde pe foc. Se scoate clatita pe o farfurie captusita cu hartie cerata. Se
repeta operatiunile cu restul de aluat, separand clatitele prajite cu foi de
hartie cerata. Se incalzeste cuptorul la 200°C. Se unge cu ulei o tava de copt
de 23 x 33 cm. Intr-un castron se amesteca restul de 1/4 cana de zahar, 3
linguri de faina, branza de vaca si vanilia. Una cate una, se asaza clatitele
pe suprafata de lucru si se pun in centru 2 linguri de umplutura. Se pliaza
laturile peste umplutura, apoi se ruleaza clatita. Blinelele se pun in tava de
copt pregatita, cu capatul de rulare in jos. Se coc 10-15 minute sau pana cand
clatita este usor crocanta. Pentru servit, se pune sosul de capsuni pe patru
farfurii; pe fiecare farfurie se pun 2 blinele si se servesc.

Se obtin 4 portii.

Cantitati
per portie: 524 calorii; 10 g total grasimi (26 la suta saturate); 25 g
proteine; 82 g carbohidrati; 1 g fibre; 113 mg colesterol; 697 mg sodiu.

Vote it up
182
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza