Biscuiti cu cirese

In locul cireselor pot fi utilizate visinele - proaspete sau congelate - dar mariti cantitatea de zahar tos din amestecul de cirese la 1/3 sau 1/2 cana, dupa gust.
 


Ingrediente: 1/4 cana zahar tos, 2 linguri amidon de
porumb, 1 lingurita scortisoara, 1/2 lingurita piper, 1/2 lingurita sare, 1/8
lingurita enibahar, 2 lingurite coaja rasa de lamaie verde, 2 pachete (340 g
fiecare) cirese congelate fara samburi, dezghetate, 1 lingura suc proaspat de
lamaie verde, 3/4 cana fulgi de ovaz, 1/3 cana faina, 1/3 cana zahar brun
deschis compact, 3 linguri unt rece, nesarat, taiat bucati.


Preparare: Pentru un gust si mai bun al biscuitilor,
utilizati cirese proaspete. Pentru a obtine cantitatea de cirese fara samburi
care este necesara aici, cumparati 900 g de cirese proaspete si scoateti-le
samburii; ar trebui sa obtineti aceeasi cantitate ca 700 g cirese fara samburi,
congelate. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Intr-un castron
mare, se amesteca zaharul tos, amidonul de porumb, scortisoara, piperul, 1/4
lingurita de sare, enibaharul si coaja de lamaie. Se adauga ciresele si sucul
de lamaie verde, amestecand bine. Se trec intr-un vas de copt din sticla cu
diametrul de 23 cm; se lasa deoparte. Intr-un castron, se amesteca restul de
1/4 lingurita sare, ovazul, faina si zaharul brun. Cu un robot pentru aluat sau
cu doua cutite, se pune untul inauntru si se amesteca pana cand compozitia
arata ca niste firimituri mari. Se presara compozitia peste fructe. Se coace 25
de minute sau pana cand fructele clocotesc, iar partea de deasupra este
rumenita si crocanta.

Se obtin 6 portii.

Cantitati per portie: 257 calorii;
6,9 g total grasimi (55 la suta saturate); 4 g proteine; 48 g carbohidrati; 1,4
g fibre; 16 mg colesterol; 201 mg sodiu.

Vote it up
185
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza