Bautura care nu imbata

Acest tip de bautura iti ofera senzatia de euforie si relaxare, fara a afecta reflexele
 

<p>De cate ori nu ai renuntat sa bei un pahar de vin pentru ca trebuia sa pleci cu masina? De cate ori nu ti-ai dorit ca dupa o noapte petrecuta in discoteca sa nu ai a doua zi dureri de cap? De acum toate aceste probleme ar putea ramane doar o amintire. O echipa de cercetatori de la Colegiul Imperial din Londra au inventat alcoolul care nu te imbata, informeaza "The Telegraph".

Spre deosebire de berea fara alcool, existenta deja pe piata, acest tip de bautura iti ofera senzatia de euforie si relaxare, fara a afecta reflexele. In acelasi timp, substanta descoperita pastreaza starea de constienta, astfel ca dupa ce am baut doua sau trei pahare de astfel de bautura ne putem urca linistiti la volan, fara a ne pune in pericol viata sau a celorlalti pasageri.

Alcoolul sintetic are la baza anumiti compusi ai Valiumului, cunoscut si sub denumirea de Diazepan, care actioneaza la nivelul sistemul nervos, oferind senzatia de euforie. O alta parte buna a acestei substante este ca nu creeaza dependenta, iar lichidul este mult mai repede asimilat de organism, astfel ca ficatul nu are de suferit, cum se intampla in cazul alcoolului.

Studiul este de abia la inceput, iar oamenii de stiinta vor sa gaseasca o modalitate de a amesteca alcoolul cu substanta inventata in asa fel incat sa nu existe reactii adverse. Profesorul David Nutt, coordonatorul studiul, este de parere ca, dupa ce noua substanta va primi toate acreditarile necesare pentru a putea fi scoasa pe piata, stilul de viata al britanicilor se va imbunatati, mai ales la capitolul consumului de alcool. Potrivit statisticilor din Marea Britanie, anul acesta peste 800.000 de englezi au ajuns la spital din cauza consumului excesiv de alcool. In plus, datele mai arata ca in 2007 si 2008 s-au inregistrat 6.500 de decese asociate cu un consum excesiv de alcool.

Un roman din cinci bea zilnic pana la o jumatate de litru de bauturi alcoolice tari.

In Romania, potrivit datelor Institutului National de Statitistica, un barbat din doi si doar o femeie din patru beau bere saptamanal. De asemenea, numarul barbatilor care prefera bauturile alcoolice tari este de 5,4 ori mai mare decat cel al femeilor. Conform statisticii, un roman din cinci bea zilnic pana la o jumatate de litru de bauturi alcoolice tari. Berea este consumata preponderent de cei din mediul urban, vinul si alcoolul tare avand mai multi consumatori in mediul rural. Mari consumatoare de alcool sunt doua din cinci persoane cu varsta intre 25 si 49 de ani, dar si cele pana la 65 de ani, in timp ce 13 la suta sunt tineri intre 15 si 24 de ani.</p>

Vote it up
265
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza