Bautorii de apa mananca sanatos

Oamenii care prefera sa bea apa plata in locul altor bauturi precum apa carbogazoasa sau sucurile au tendinta de a consuma alimente care contin mai multe fibre, mai putin zahar si cu mai putine calorii, arata un studiu citat de Reuters.
 

<p>Potrivit unei statistici realizate de American Journal of Clinical Nutrition, reversul este valabil. Astfel, cei care prefera orice alta bautura decât apa, tind sa manânce mai putin sanatos.

Desi concluzia studiului nu a aratat In ce fel alimentatia sanatoasa este legata de consumul de apa, cercetatoarea Ashima K. Kant, profesor In cadrul Colegiului Queens al City University din New York a precizat ca intentia realizatorilor lui este aceea de a-i motiva pe oameni sa adopte obiceiuri alimentare sanatoase.

In majoritate, repondentii au declarat ca Isi asigura cam o treime din necesarul de lichide din apa, 48% din alte tipuri de bautura si restul din alimente.

Acelasi studiu a aratat ca persoanele care beau mai multa apa consuma mai multe alimente cu fibre si mai putin zahar, elementele cheie pentru o dieta sanatoasa.

"Oamenii Isi pot lua aportul zilnic de apa din orice sursa, iar consumul de apa plata nu este absolut necesar, Insa este de preferat", spune Kant.

In ceea ce priveste cantitatea de apa pe care o persoana o bea zilnic, nu exista un raspuns clar, In ciuda ideii Indelung vehiculate ca un om are nevoie de minumum opt pahare de apa In fiecare zi.

Studiul a fost realizat In perioada 1999-2006 pe un esantion de 12.283 de cetateni americani cu vârste de peste 20 de ani, care au facut parte dintr-un program guvernamental de sanatate.</p>

Vote it up
356
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza