Banica Jr: Crescut in spiritul Craciunului

Stefan Banica Jr ne dezvaluie secrete din vartejul nebun al vietii sale, in care joaca, printre altele, si rolul de tata.Foto: Mediapro Pictures
 

<p>E vanat permanent de presa mondena. Catalizator de audienta in pielea prezentatorului de la "Dansez pentru tine". Actor-regizor in piesa de teatru Descult in parc. Motiv de buluceala la casele de bilete pentru celebrele sale concerte de Craciun. Si, de parca nu era de ajuns, Stefan Banica Jr il joaca si pe Mosu' acum in "Ho ho ho", filmul lui Jesus del Cerro, care tocmai si-a facut debutul pe marile ecrane.

Reader's Digest: Cum e Stefan Banica Jr in rol de Mos Craciun?

Stefan Banica Jr: Daca o sa vedeti filmul, o sa constatati ca sunt un Mos Craciun atipic, dar care, pana la urma, este patruns de spiritul Craciunului, datorita unui pusti foarte simpatic, care il face sa-si schimbe optiunile. Personajul meu, de fapt, nu este Mos Craciun, ci este un impostor, care, atins de spiritul Craciunului, isi descopera latura umana si sfarseste prin a a deveni un erou, fara voia sa, datorita pustiului pe care il intalneste intr-un mall si care ii schimba traiectoria. Povestea in sine sper sa placa si sa aiba impact asupra publicului, mai ales ca este primul film autohton de acest gen.

RD: Dupa aceasta experienta, l-ati putea juca si pentru cei doi copii ai dumneavoastra, Violeta si Radu Stefan?
SB: M-am gandit, dar la cel mare, Stefan, nu mai am nicio sansa, iar cea mica, Violeta, de abia anul asta il poate descoperi pe Mos Craciun, pentru ca face doi anisori si deja poate intelege.

RD: Va aflati la prima experienta ca regizor de teatru, cu piesa "Descult in parc". Cum a fost?
SB: Este impactul cu greutatile pe care nu le simti atunci cand esti numai actor si cand stii ca altcineva se ocupa de asamblarea "constructiei" elementelor teatrale. Culmea e ca, atunci cand am inceput sa fac asta, am fost mult mai putin atent, decat in mod obisnuit, la ceea ce se intampla cu mine ca actor. La inceput, am avut tendinta sa joc tot ce vo­iam sa le explic colegilor mei, dar, lucrand, m-am temperat si am vazut, privind de pe scaun la ceilalti, frumusetea intregului: cum cade lumina, unde cade bine o anumita replica din text, cum interactioneaza personajele, care e scopul lor scenic, ce vrei sa spui, ce mesaj vrei sa transmiti publicului dincolo de descoperirea situatiei scenice etc. E o experienta foarte importanta pentru mine si le multumesc colegilor mei actori ca au avut rabdare si incredere in mine.

RD: Ati mers vreodata descult prin parc?
SB: Da, am mers descult prin iarba, nu mai stiu daca eram in parc sau nu, in orice caz, eram intr-o stare foarte euforica (rade), ca si personajul meu din piesa.

RD: In afara de amintiri, inregistrari, ce v-a ramas de la tatal dumneavoastra?
SB: Era un om care stia sa pretuiasca viata, sa se bucure de ea, care si-a iubit si si-a respectat enorm meseria si publicul.

RD: V-a crescut cu Mos Gerila sau cu Mos Craciun?
SB: Am crescut cu Mos Craciun si in spiritul Craciunului.

RD: Cate mobile si masini ar avea azi liceanul Stefan Banica?
SB: Habar n-am! Ce am trait noi atunci, in perioada comunismului, e greu de inteles pentru pustii din ziua de azi. Dar ramane acel farmec al liceului, cu iubiri adolescentine si dezamagiri, care nu tine cont de trecerea timpului.

RD: Stim ca ati si plans la emisiunea "Dansez pentru tine". Cu ce ocazie s-a intamplat?
SB: Nu stau sa enumar ocaziile in mod special, pentru ca nu consider ca e important. Am plans atunci cand anumite momente sau anumiti oameni m-au emotionat profund.

RD: Tata, regizor, actor, textier, prezentator de televiziune… Cum arata viata unui astfel de om dincolo de interviuri si bliturile fotoreporterilor?
SB: Sunt un om normal, cu bucuriile si necazurile lui si incerc, pe cat posibil, sa nu amestec viata particulara cu luminile scenei.</p>

Vote it up
1168
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza