Azi, ultima proba a evaluarii nationale

Elevii de clasa a VIII-a sunt asteptati sa sustina, astazi, ultima proba din cadrul evaluarii nationale, cea la Matematica
 

<p>Proba se desfasoara in 5.955 de unitati scolare, incepand cu ora 12.00, elevii avand la dispozitie 120 de minute pentru a rezolva subiectele elaborate de Centrul National pentru Evaluare si Examinare.

Evaluarea nationala a inceput cu proba la limba si literatura romana, desfasurata in 4 mai, si a continuat cu proba la limba materna, sustinuta in 6 mai de elevii care au studiat intr-una din limbile minoritatilor nationale.

Pentru elevii care, din motive intemeiate, nu au participat la aceste probe, Ministerul Educatiei va organiza o sesiune speciala de evaluare intre 25 mai si 2 iunie.

Media generala de la evaluarea nationala va fi luata in considerare la calcularea mediei de admitere la liceu.

Notele obtinute de elevi la evaluarea nationala vor fi luate in calcul pentru media de admitere in clasa a IX-a. Aceasta va fi o medie ponderata, in care media de la tezele cu subiect unic din clasa a VII-a si media de la evaluarea nationala va avea, fiecare, o pondere de 25%, iar media generala din clasele V-VIII vor avea o pondere de 50%.</>

Vote it up
135
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza