Atuurile oţetului din fructe

 

O
ţetul din struguri negri nu este doar un simplu ingredient pentru salate. Conform unui studiu al Universităţii Memoriale din Newfoundland, Canada, substanţele fitochimice conţinute de struguri devin şi mai eficace în lupta împotriva bolilor, în urma procesului de fermentaţie. Oţet se face şi din alte fructe – oţeturile din caise, coacăze negre şi vişine sunt printre cele mai noi sortimente.

Cum să-l foloseşti la gătit
– Cei mai buni bucătari folosesc oţetul din fructe pentru a potenţa aromele în felurile de mâncare, cum ar fi câţiva stropi de oţet balsamic peste dovleacul copt sau de oţet de zmeură peste perele coapte cu îngheţată de vanilie. Este excelent pentru salate de fructe, nuci sau brânză cu mucegai şi îl poţi folosi în loc de vin pentru a degresa o tigaie.

Cum să-l prepari singur
– Încălzeşte oţet alb din comerţ, până aproape de fierbere, apoi adaugă o mână de fructe de pădure, pune amestecul la frigider, aşteaptă câteva săptămâni, apoi filtrează-l.

Vote it up
Votează
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza