Aterizare fortata

Balonul lor cu aer cald cobora rapid inspre pamantul rezervatiei Masai Mara din Kenya.
 

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Darien Russell nu avea niciun regret cu privire la ce urma sa faca. Primele sase zile din excursia vietii ei, un safari in Africa, au fost mai mult decat se asteptau atat ea, cat si ceilalti canadieni din grup. Vazusera lei, hipopotami si elefanti in habitatul lor natural si reusisera sa faca o poza fantastica: un leopard dormind la doar cativa metri de ei, printre crengile unui copac.

Acum, impreuna cu sapte cunostinte din provinciile canadiene Manitoba si Alberta si cu trei turisti belgieni, aceasta femeie de 67 de ani urma sa incerce una dintre atractiile majore ale celor 19 zile de aventura: o tura cu balonul deasupra rezervatiei kenyene Masai Mara. In dimineata acelei zile din februarie 2006, batea un vant usor, iar prin lumina difuza a zorilor Russel abia putea distinge oamenii care pregateau balonul pentru safariul aerian. Impreuna cu restul grupului susoteau cu nerabdare pe deasupra camerelor video si a restului de echipament, pana cand pilotul liber profesionist Chris Marshall i-a chemat pe pasageri langa el. Marshall le-a explicat tuturor cum se urca in nacela si cum trebuie sa se comporte la decolare, in timpul zborului si la aterizare.

Russell era amuzata ca unii dintre tovarasii ei pareau luati prin surprindere de tonul mai dur folosit de Marshall. Russell, o fosta sora medicala care avuse de-a face cu situatii extreme, cunostea importanta unei aboardari atat de directe in astfel de situatii. Russell se simtea in siguranta si datorita comportamentului pilotului, si datorita documentarii pe care o facuse inainte de calatorie si care ii confirmase ca, din punct de vedere statistic, balonul cu aer cald era printre cele mai sigure modalitati de transport.

Vote it up
1301
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza