Andive cu sos tartar si ridichi

Un dressing care adauga gust la salata cu frunze si ridichi.
 

Ingrediente: 2 oua, 2 andive, 8-10

frunze
mari de salata
frisee, 2 cepe verzi, 2 legaturi de ridichi de luna

Dressing: 100 g pasta de branza cu verdeturi,
50 g iaurt, 2 lingurite otet cu verdeturi, 2 linguri ulei de rapita, 2 linguri
verdeturi tocate marunt (patrunjel, cibulet, marar, hasmatuchi, macris si/sau
creson), sare, piper negru proaspat macinat.

Preparare:

Se fierb
ouale tari si se trec apoi prin jet de apa rece. Se lasa sa se raceasca. Se
curata andivele si se spala. Se scurg si se desprind frunzele. Frunzele de
salata frisee se spala si se centrifugheaza.

Se asaza
frunzele de salata frisee pe patru farfurii, iar deasupra lor, frunzele de
andiva cu adancitura in sus. Se curata cepele verzi si se spala. Partea alba a
cepelor se toaca, cozile verzi se taie in rondele fine.

Se curata
ridichile de luna, se spala si se toaca. Se amesteca ceapa si ridichile tocate.
Se amesteca pasta de branza cu iaurt, otet si ulei intr-un dressing cremos. Se
inglobeaza doua treimi din verdeturi si se condimenteaza cu sare si piper. Se
descojesc ouale si se taie in rondele subtiri.

Se pun in
frunzele de andiva mai intai sos tartar cu ridichi, apoi dressing. Se orneaza
portiile de salata cu felii de oua si restul de verdeturi tocate; se servesc
imediat.

Timp preparare: 25 minute

Se obtin 4
portii.

Pe portie: 180 kcal, 7 g proteine, 15 g
grasimi, 3 g glucide.

Idei:

Andive cu
citrice: Se spala 3 andive, se scoate cu un cutit cotorul si se taie andivele
in bucati late de 2 cm. Se descojesc 1 grepfrut roz si 1 portocala astfel incat
sa se indeparteze pielea alba; se desfac fructele in felii. Se aranjeaza
andivele si citricele pe farfurii. Se face un amestec din 200 g iaurt, 2
linguri ulei de rapita, 2 linguri zeama de lamaie, 2 linguri suc de portocale,
1 lingurita mustar dulce, sare si piper si se imparte peste portiile de salata.
Se orneaza farfuriile cu 30 g muguri de alfalfa si se servesc.

Vote it up
163
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza