Ananas cu scortisoara si rom Malibu

In acest desert fara grasimi, compotul de ananas este innobilat cu un lichior cu aroma de cocos si merge bine ornat cu crengute de menta proaspata.

Foto: The Reader's Digest Association, Inc./GID

 

<p>Timp preparare: 15-20 de minute, plus 45 de minute pentru racire si 30 de minute pentru refrigerare
La foc: 30-40 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 219
Glucide 46 g
Proteine 1 g
Fara grasimi

Ingrediente
25 g cirese glasate, taiate in jumatati, clatite cu apa si zvantate
75 ml lichior Malibu sau orice alt lichior cu aroma de cocos
1,3 kg ananas
5 cm baton de scortisoara, rupt in jumatate
2 fructe de anason in forma de stea
75 g zahar brun cu continut mai mare de melasa
25 g stafide
Ornare: crengute de menta proaspata

Preparare
1. Se pun ciresele intr-un castron, se toarna 30 ml de lichior, se amesteca bine si se lasa deoparte.
2. Se taie ananasul la ambele capete. Se curata de coaja cu un cutit ascutit, se scot asa-numitii „ochisori“. Se taie pulpa fructului in sferturi, pe lungime. Se indeparteaza miezul fibros din fiecare sfert apoi se taie in cubulete.
3. Pentru sirop se pun 450 ml de apa intr-o cratita si se dau in clocot. Se pun ananasul, scortisoara, anasonul si zaharul. Se amesteca pana se dizolva zaharul. Se da in clocot, se reduce flacara, se acopera si se fierbe la foc mic 8-10 minute, pana se inmoaie ananasul.
4. Se ia cratita de pe foc si se muta bucatile de ananas cu o spumiera intr-un castron, presand fructele pentru a scurge zeama in exces.
5. Se adauga stafidele in sirop, se da iar in clocot si se fierbe la foc mic 15-20 de minute, pana cantitatea scade cu un sfert. Se toarna lichiorul ramas si se continua fierberea 1 minut. Se da cratita la o parte de pe foc si se scot bucatile de scortisoara.
6. Se inglobeaza ciresele in sirop, apoi se toarna compozitia peste ananas. Se serveste de la frigider sau la temperatura camerei.</p>

Vote it up
195
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza