Alimentele artificiale agita copiii?

Din moment ce tot mai multi parinti banuie ca aditivii si colorantii alimentari ii agita pe copii, cercetatorii de la Universitatea din Southampton, Anglia, s-au hotatat sa investigheze problema.
 

In cadrul unui studiu despre efectele colorantilor artificiali si ale unui conservant - benzoatul de sodiu -, aproximativ 300 de copii au baut diferit: unii suc obisnuit de fructe, altii amestecuri la care s-au adaugat aditivi din comert care echivalau cu doua sau patru pungi mari de bomboane.

Parinti, profesori si observatori instruiti au evaluat hiperactivitatea, impulsivitatea si neatentia copiilor inainte si dupa perioada de proba de sase saptamani. Ei au stabilit ca bauturile cu aditivi accentueaza cu aproximativ 10 la suta comportamentul hiperactiv.

Expertii nu au cazut de acord daca aceasta crestere este semnificativa si se vor mai face cercetari pentru a clarifica problema. Daca totusi copilul tau este prea agitat, incearca sa elimini sau sa reduci consumul de aditivi din dieta sa (aditivii se gasesc in orice, de la bomboane la sosurile de salata) si observa apoi daca in comportamentul lui se inregistreaza vreo diferenta.

Vote it up
214
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza