AM PUS LUMEA PE CANTAR

Primul sondaj global despre obezitate si diete, realizat pe 16.000 de respondenti 
 

<p>Sondajul efectuat de revista Reader’s Digest in Romania si in alte 16 tari de pe intreg mapamondul si publicat in editia de februarie dezvaluie ca in SUA se inregistreaza cel mai mare procent al femeilor care isi doresc ca sotii lor sa fie mai supli, iar in China se consuma cele mai multe pastile de slabit. Romanii se plac asa cum sunt: doar 28% au incercat vreodata sa slabeasca.

Revista Reader’s Digest prezinta rezultatele sondajului global exclusiv despre obezitate si diete. In ce tara au incercat cei mai multi oameni sa scape de kilogramele in plus? Unde se considera ca a fi gras nu reprezinta, de fapt, o problema? In ce tara se consuma cele mai multe pilule de slabit? Reader’s Digest a analizat fenomenul la nivel global si a scos la iveala rezultate surprinzatoare:

Romanii s-au dovedit a fi una din natiile cele mai indiferente la problemele legate de silueta: doar 28% au incercat vreodata sa slabeasca. Numai 6% dintre romani cred kilogramele in plus le-ar putea afecta cariera si doar 11% cred ca nu si-ar mai gasi iubirea din acelasi motiv. Dar romanii ii plac si pe cei din jurul lor asa cum sunt: numai 13% dintre respondenti au declarat ca si-ar dori ca partenerul lor de viata sa slabeasca si doar 8% sunt ingrijorati in ceea ce priveste greutatea copiilor lor. De altfel, romanii care se decid, totusi, sa scape de kilogramele in plus apeleaza, in principal, la curele de slabire, adica regimuri pe termen scurt cu rezultate rapide. Comparativ cu celelalte natii, prea putini aleg sa manance sanatos sau sa faca miscare pentru a slabi.

Reader’s Digest a realizat un sondaj global exclusiv despre obezitate si diete, intervievand peste 16.000 de oameni din Romania si alte 16 tari despre atitudinile si obiceiurile lor legate de greutate, de slabit si de alimentatie. Din cercetare, a rezultat si un potential plan de dieta, cu idei interesante din toata lumea.

Peggy Northrop, vicepresedinte si redactor-sef al editiilor internazionale ale revistei Reader’s Digest, explica: “Rezultatele sondajului nostru arata ca oamenii din toata lumea se lupta cu probleme de greutate, dar aceasta nu inseamna ca suntem predestinati la obezitate. Aproape fiecare cultura are obiceiuri sau traditii care sa-i ajute pe oameni sa se mentina slabi si sanatosi. Trebuie sa privim la noi insine si la cei din jurul nostru pentru a vedea ce functioneaza in aceasta lupta mondiala impotriva kilogramelor in plus.” “Pe noi, romanii, problema obezitatii nu ne preocupa inca in atat de mare masura ca pe americani sau pe europenii din Occident. Din fericire, pastram inca obiceiuri care ne ajuta sa compensam excesele alimentare: tinem post, punem muraturi si mancam legume si fructe cultivate in gradinile noastre,” spune Anca David Titorov, redactorul-sef al revistei din Romania.

Sondajul a relevat ca in SUA sunt cele mai multe sotii care doresc ca partenerii lor de viata sa piarda in greutate. Tot aici se manifesta cel mai acut sentimentul ca femeile au mai mult de suferit cand sunt grase decat barbatii. Prin comparatie, doar 12% dintre romance isi doresc ca sotii lor sa fie mai slabi, si 71% dintre romani sunt convinsi ca e la fel de greu sa fii gras, indiferent daca esti femeie sau barbat.

Tara in care cei mai multi soti isi doresc ca partenerele lor de viata sa piarda in greutate este India: 48% dintre barbatii indieni recunosc ca sunt nemultumiti de formele partenerelor, in timp ce doar 46% dintre femeile indiene se plang de acest lucru. In Romania, doar 13% dintre soti si-ar dori ca partenerele lor sa fie mai suple.</p>

Vote it up
718
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza