8 ponturi pentru ochelari buni

Vederea e de nepretuit. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa cheltuiesti o avere pentru a o corecta
 
<p>
1. Materialul lentilelor
Sticla se poate sparge si e mai grea decat plasticul, un material care, este adevarat, se zgarie mai usor. Lentilele subtiate, desi mai scumpe, sunt de preferat din punct de vedere estetic.

2. Tipul lentilelor
Dupa o anumita varsta, ar merita sa inlocuiesti lentilele clasice cu cele multifocale sau progresive. Acestea te pot ajuta sa vezi bine atat aproape, cat si la distanta sau semidistanta, gratie liniilor ce impart campul vizual.

3. Lentile cu protectie?
Recomandam: protectie UV, strat antizgarieturi in cazul celor din plastic policarbonat, cu tratament AR (antireflex), pentru protejarea ochilor de reflectiile iritante, dar si pentru a face ochelarii mai putin vizibili.

4. Materialul ramei
In zilele noastre, ramele din metal de calitate sunt usoare si nu isi pierd culoarea. Iar cele de plastic pot fi mai usoare si mai flexibile.

5. Forma ramei
Ideal este ca ramele sa completeze si sa se muleze dupa forma fetei tale si sa ofere un spectru cat mai bun si cat mai larg campului vizual.

6. Rame invizibile?
Ochelarii fara rame ofera acelasi grad de stabilitate si de fiabilitate ca si cei cu rama.

7. Lentile heliomate?
Lentilele care se inchid la culoare, pe masura ce creste intensitatea luminii, pot face chiar inutili ochelarii de soare. Problema e ca aceste lentile nu se „intuneca“ suficient pentru a permite si un sofat confortabil.

8. Ochelari de soare?
Eticheta de protectie UV 400 indica o protectie de 100% fata de razele ultraviolete. Dar numai daca lentilele acopera complet ambii ochi. Si mai trebuie sa stii ca lentilele maro cresc contrastul, cele verzi „catifeleaza“ lumina, iar cele gri ofera cea mai buna perspectiva vizuala naturala.

Inca un pont: Ia-ti ochelari speciali pentru monitoarele de calculator tratati cu straturi speciale de protectie.

Si, cireasa de pe tort: Lentile polarizate pentru sport si sofat.

</p>
Vote it up
748
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza