5 schimbări simple de decor

Cum să-ți faci casa să arate ca nouă, cu cheltuieli minime    
 

Chiar dacă nu ţi-ai propus pentru anul acesta să-ţi renovezi sau redecorezi locuinţa, poţi face cu un buget mic câteva transformări de efect, care fie îţi fac viaţa mai uşoară, fie îţi înfrumuseţează casa. Iată câteva idei: 

Reinventează-ţi debaraua

Debaraua este un element clasic pentru viaţa la bloc. Este acel spaţiu în care de cele mai multe ori sunt îndesate tot felul de obiecte de care te loveşti mereu, dar nu le găseşti niciodată atunci când ai cu adevărat nevoie de ele. Anul acesta, simplifică-ţi viaţa prin amenajarea eficientă a debaralei. Montează câteva poliţe pe care să aşezi cutii pentru depozitare, etichetate, în care să sortezi obiectele pe categorii.

Amenajează un perete-galerie

Este un truc care va transforma o cameră banală într-una modernă şi interesantă. Iar tot ce trebuie să faci este să aduci împreună tablouri, printuri sau postere pe care să le înrămezi şi să le aşezi pe acelaşi perete. Poţi folosi şi obiecte, nu numai tablouri.

Tapiţează mobilierul vechi

Scaunele, fotoliile sau taburetele tapiţate se deteriorează în timp şi capătă un aspect ponosit, chiar dacă nu sunt vechi. În loc să le ascunzi prin casă sau să le arunci pentru a-ţi lua altele noi, poţi să le transformi radical prin retapiţare. Este o procedură destul de ieftină, care îţi permite să le îmbraci cu absolut orice tip de material textil sau imprimeu doreşti. Vor arăta ca noi şi ai ocazia să le asortezi cu orice alt element din casa ta, precum draperiile, covorul, tapetul etc.

Redecorează ferestrele

Schimbarea perdelelor, a draperiilor şi a storurilor are un impact major asupra unei camere. Se spune că perdelele sunt cele care “îmbracă” o încăpere, iar dacă le schimbi, aduci un suflu nou, proaspăt, fără să investeşti prea mult.

Construieşte-ţi o bibliotecă

Din fericire, stilul simplu şi modern, impus de designul nordic, ne permite să improvizăm fără costuri prea mari. Iar dacă ai nevoie de o bibliotecă în care să-ţi aşezi cărţile şi obiectele tale decorative preferate, o poţi realiza numai din poliţe fixate pe perete. Chiar dacă ceri ajutorul unui specialist pentru montarea lor, costul va fi oricum mai mic decât dacă ai cumpăra o bibliotecă nouă.

Sursa: eva.ro

Vote it up
253
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza