5 obiceiuri sănătoase care te ajută să te trezeşti vesel

În sezonul rece, multe persoane se trezesc lipsite de energie şi chef. Iată câteva trucuri la care poţi să apelezi pentru a scăpa de această senzaţie şi a fi vesel şi plin de energie de dimineață
 

1. Nu mai amâna alarma de la telefonPune alarma la ora la care vrei să te trezeşti, iar dimineaţa nu o amâna. Este foarte important să închizi alarma şi să te dai jos din pat chiar dacă simţi că îţi este greu să ieşi de la căldură şi simţi că nu te poţi trezi. Specialiştii susţin că procesul de trezire este mult mai rapid dacă te dai jos din pat imediat după ce sună alarma, decât dacă amâni la nesfârşit momentul. 

 

2. Începe ziua cu apă plată la temperatura camereiPune seara o sticlă cu apă plată lângă pat pentru a o avea la îndemână de îndată ce te trezeşti. Stai pe marginea patului şi bea încet din apă, deoarece acest lucru va stimula sistemul digestiv şi vei fi mai energic.

 

3. Chiar contează ceea ce alegi la micul dejun! Trebuie să optezi pentru un amestec de carbohidraţi, proteine şi grăsimi sănătoase. Astfel că poţi să optezi pentru cereale integrale cu lapte/iaurt, fructe şi nuci/seminţe,  o omletă cu brânză şi spanac sau pâine prăjită cu unt de arahide, banane şi scorţişoară. Indiferent de gusturile tale, trebuie să găseşti opţiunile cele mai bune pentru tine. Este important să mănânci dimineaţa, nu numai să bei o cafea şi să apuci pe fugă un covrig/croissant. 

 

4. Încearcă să faci mişcare măcar 10 minute! Începând ziua cu câteva exerciţii te poţi energiza pentru întreaga zi. De asemenea, starea ta de spirit se îmbunătăţeşte şi vei arde mult mai multe calorii pe parcursul zilei. Nu trebuie să te trezeşti cu noaptea în cap ca să faci sport, ci să încerci să incluzi măcar câteva minute unor exerciţii fizice în funcţie de ritual tău zilnic. 

 

5. Programul de somn trebuie să fie sfântSomnul este cel mai bun prieten dacă vrei să fii veselă şi să ai energie. Nu ignora orele de somn şi renunţă la obiceiul de a-ţi petrece seara în faţa unui monitor. Citeşte, găteşte, fă o baie fierbinte şi dormi cel puţin 7 ore pe noapte pentru a acea energie a doua zi.

 

Sursa: eva.ro

Vote it up
276
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza