45.000 euro pentru copiii bolnavi de cancer

Aproximativ 45.000 de euro au fost stransi in cadrul campaniei „Inimi mari pentru zambetele celor mici”
<p>Campania initiata de Asociatia Aripi spre Viata s-a derulat in perioada 15 decembrie 2010 – 8 martie 2011, banii stransi urmand sa fie folositi pentru dotarea si reamenajarea, in sectia de pediatrie a Institului Clinic Fundeni, a unor rezerve speciale destinate efectuarii in conditii optime a tratamentelor cu citostatice si a manevrelor invazive pentru copiii internati.
„Tradusa in cifre, campania noastra a insemnat 18.493 de SMS-uri si 34.000 de lei in donatii facute direct in conturile Asociatiei de catre firme si persoane private. Pentru noi, aceste cifre se traduc in tot atatea voturi de incredere care ne motiveaza sa mergem mai departe cu hotarare. Pentru copiii internati si tratati la Fundeni, inseamna o crestere a sanselor pentru viata. Multumim tuturor acelora care ne-au onorat cu increderea lor si promitem sa va tinem la curent cu evolutia lucrarilor de la spital”, a declarat Nicoleta Vlad, Presedintele Asociatiei Aripi spre viata.
Saloanele de la Fundeni vor fi reamenajate cu pardoseala si tapet special, antimicrobian, destinat spatiilor de terapie intensiva si vor fi dotate cu aparatura sanitara la standarde internationale (monitoare ale functiilor vitale, stative de perfuzie, infuzomate, injectomate, plinte linea, lampi pentru dezinfectia aerului si a suprafetelor etc.). Riscul de producere a unor infectii grave la care sunt expusi copiii cu boli canceroase datorita tratamentelor cu citostatice care le scad imunitatea va fi, astfel, drastic redus.
Anual, in sectia de pediatrie a Institutului Clinic Fundeni sunt inregistrate peste 5.000 de internari. Vin aici copii din toate colturile tarii, afectati de leucemie, cancer si alte boli grave. Dupa fiecare cura de citostatice, copiii intra in aplazie medulara si sunt predispusi la infectii grave, de aceea infiintarea rezervelor speciale de tratament este esentiala pentru mentinerea sub control a evolutiei bolii si sporirea sanselor de vindecare.
Mai multe detalii despre campanie se gasesc pe www.aripispreviata.ro.</p>
Vote it up
159
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza