<p>Supa rece de pepene galben
Timp
Preparare: 20 de minute, plus cel putin
4 ore pentru racire si 30 de minute de repaus
Ingrediente
4 por|ii
1,5 kg pepene galben dulce
2 linguri sherry
1 lingurita otet balsamic
1 lingurita menta proaspata tocata
Ornare: 3 felii sunca de Parma, partial degresata
Preparare
1 Se taie pepenele in sferturi, se curata de coaja si seminte, apoi se taie in bucati mari. Bucatile se pun intr-un blender impreuna cu 100 ml apa rece, sherry, otet si menta, apoi se paseaza pana cand se obtine un amestec omogen, catifelat.
2 Se toarna supa intr-un castron, se acopera si se lasa la frigider cel putin 4 ore, de preferinta chiar mai mult, pentru a permite aromelor sa se dezvolte. Cu o jumatate de ora inainte de servire, se aduce supa la temperatura camerei.
3 Se taie feliile de sunca de Parma in suvite subtiri. Se serveste supa in boluri, ornata cu sunca.
Varianta: pentru a avea o supa fara grasime, puteti renunta la sunca de Parma.
O portie contine:
Calorii 143
Glucide 25 g
Proteine 6 g
Grasimi 2 g (grasimi saturate 1 g)</p>