3 Supe reci

Din volumul "Cum gatim fara grasimi"

 

<p>Supa rece de pepene galben

Timp

Preparare: 20 de minute, plus cel putin

4 ore pentru racire si 30 de minute de repaus

 

Ingrediente

4 por|ii

1,5 kg pepene galben dulce

2 linguri sherry

1 lingurita otet balsamic

1 lingurita menta proaspata tocata

Ornare: 3 felii sunca de Parma, partial degresata

Preparare

1 Se taie pepenele in sferturi, se curata de coaja si seminte, apoi se taie in bucati mari. Bucatile se pun intr-un blender impreuna cu 100 ml apa rece, sherry, otet si menta, apoi se paseaza pana cand se obtine un amestec omogen, catifelat.

2 Se toarna supa intr-un castron, se acopera si se lasa la frigider cel putin 4 ore, de preferinta chiar mai mult, pentru a permite aromelor sa se dez­volte. Cu o jumatate de ora inainte de servire, se aduce supa la temperatura camerei.

3 Se taie feliile de sunca de Parma in suvite subtiri. Se serveste supa in boluri, ornata cu sunca.

Varianta: pentru a avea o supa fara grasime, puteti renunta la sunca de Parma.

O portie contine:

Calorii 143

Glucide 25 g

Proteine 6 g

Grasimi 2 g (grasimi saturate 1 g)</p>

Vote it up
573
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza