300.000 de lire pentru un pensionar

O tânără din Marea Britanie a strâns bani pentru un pensionar jefuit
 

Fondul înființat pentru a strânge bani pentru un pensionar cu dizabilități care a fost jefuit în fața casei sale a ajuns la aproape 300.000 de lire în trei zile. Alan Barnes, din Marea Britanie, în vârstă de 67 de ani, și-a rupt clavicula după incident. Barnes are deficiențe de vedere și, din cauza șocului, a refuzat să se mai întoarcă acasă.

Katie Cutler, în vârstă de 21 de ani, a fost atât de impresionată de povestea bătrânului încât a înființat o pagină online unde oamenii puteau dona bani pentru a-l ajuta pe bătrân să își găsească o nouă casă. Scopul paginii era de a strânge 500 de lire pentru Barnes, dar povestea acestuia a devenit cunoscută în întreaga lume, iar acum suma strânsă se ridică la aproape 300.000 de lire. Pe pagina de internet s-au adunat pentru 15.500 de donații, aceasta bucurându-se de o popularitate impresionantă și pe retelele de socializare: 20.000 de Like-uri pe Facebook și peste 2000 de tweeturi.

Barnes are dizabilități din naștere după ce mama sa a contractat pojar german în timpul sarcinii. Alan a spus pentru BBC că tot ce s-a întâmplat "este incredibil". "Am auzit de strângeri de fonduri în scopuri caritabile, dar eu am avut doar o claviculă fracturată, nu mă așteptam la niciun răspuns. Un simplu mulțumesc nu pare suficient, nu?”, a spus Barnes pentru BBC. "Este ca o magie. Sincer, nu am așteptat nimic", a adăugat acesta.

Cutler, inițiatoarea proiectului, a spus pentru The Independent: "Nu pare real în acest moment. Mă simt atât de copleșită, am fost inundată cu emailuri și mesaje. Nu pot să cred cât de drăguți au fost oamenii". Donatorii s-au strâns din întreaga lume, inclusiv Africa de Sud, Canada, Olanda, Statele Unite și Noua Zeelandă.

Sursa: HotNews.ro

Vote it up
230
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza