26.000 euro pentru un om al străzii

O tânără îl ajută pe cel care i-a oferit ultimii săi bani
 

O studentă la arte din Preston a strâns peste 26 de mii de euro pentru un om al străzii care i-a oferit cu câteva zile înainte ultimele sale 3 lire ca să ia un taxi și să ajungă în siguranță acasă, relatează The Guardian

Dominique Harrison-Bentzen, care studiază la Univeristy of Central Lancashire, își pierduse cardul și voia să ajungă acasă, când bărbatul, cunoscut pe străzi ca Robbie, i-a oferit bani pentru a o ajuta. 

Fata în vârstă de 22 de ani a refuzat oferta, dar a fost atât de mișcată de gestul lui, încât a început o campanie cu scopul de a strânge suficient de mulți bani încât să îl ajute să își cumpere un apartament. Studenta a înființat o pagină de donație și a rugat oamenii să doneze fiecare câte 3 lire pentru strângerea sa de fonduri.

"Mi-am dat seama că nu mai aveam bani și un om fără adăpost s-a apropiat de mine și mi-a dat ultimele sale 3 lire. El a insistat să îi iau ca să pot plăti un taxi pentru a ajunge acasă în siguranță", a explicat studenta.

"Am fost impresionată de un astfel de gest de la un bărbat care era ignorat în fiecare zi, așa că mi-am stabilit o misiune să îl gasesc. Cu cât vorbeam mai mult de el, cu atât aflam mai multe lucruri bune despre el. Am aflat că înapoia portofele neatinse pietonilor. Stătea pe strazi de șapte luni de zile și nu fusese vina lui. Nu își poate găsi de muncă pentru că nu are o adresă. Așa am decis să îi schimb viața lui Robbie și să îl ajut, așa cum el i-a ajutat pe mulți alții", a spus Dominique. 

Campania s-a bucurat de atenție globală și a devenit virală pe rețelele de socializare. Din momentul creării paginii de donații, aceasta a raportat frecvent dificultăți tehnice cauzate "de un număr neobișnuit de mare de vizitatori".

Sursa: HotNews.ro

Vote it up
233
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza