25 de lei, o lectie de patinaj artistic

Copiii pot invata sa patineze de la 3 ani. Cei mai multi reusesc, numai dupa cateva lectii, sa se descurce pe gheata.Foto: Reader’s Digest
 

<p>Patinajul este un sport foarte cautat pe timp de iarna, in ciuda faptului ca in Romania patinoarele sunt din ce in ce mai putine. Si cum initierea in patinaj nu falimenteaza un parinte, doritori sunt destui. "Pentru cei care vor doar sa invete sa patineze, sa se tina pe gheata, nu se poate spune ca este un sport scump", explica doamna Codruta Ivan, de la Clubul Sportiv Star, "in conditiile in care la noi, spre exemplu, o ora costa doar 25 de lei si asiguram si patinele. Eu, fiind interesata de patinajul de performanta, am si patine pentru ca cei mai multi dintre copii au patinele acelea de plastic cu care se invata foarte greu.

Un copil poate face doua ore pe saptamana, in weekend, si in cateva lectii invata. Este adevarat ca am avut si copii care au pus pentru prima data o pereche de patine in picioare si s-au descurcat imediat, dar si copii care au avut nevoie de mult mai multe lectii". Pentru parintii care vor sa-si vada copiii descurcandu-se pe gheata este bine de stiut ca varsta minima la care acest sport poate fi invatat este de trei ani. "De la 3 ani, copiii pot sa invete sa patineze , dar si copiii de 4-5 ani se descurca bine, in special daca isi doresc sa faca patinaj de performanta.

Dar am avut si copii de 10-12 ani care au venit la initiere, insa pe ei nu-i mai poti indruma spre performanta si, din pacate, din ce in ce mai putini copii sunt dispusi sa faca patinaj de performanta", spune Codruta Ivan, "pentru ca, se pare, le este prea greu sa se desprinda din fata calculatorului iar parintii nu mai au timp sa se ocupe de ei si sa-i aduca la sport. Plus ca nici conditiile pe care le ofera patinoarul nu sunt dintre cele mai bune, este frig, programul nu este stabil, prioritari fiind cei de la hochei".
Scump pentru sportivii de performanta.

Si daca pentru initiere nu se poate spune ca patinajul este scump, cei care aleg sa faca sport de performanta au alte cheltuieli. "Daca vrei sa faci patinaj de performanta atunci este scump. Pentru ca nu mai sunt cluburi de stat care sa-ti ofere echipament gratuit si acces la gheata parintii trebuie sa plateasca tot. Iar o ora de gheata, spre exemplu, costa 140 de lei, iar un sportiv de performanta face cel putin o ora pe zi. Apoi, si echipamentul este scump si tot de parinti este cumparat, iar acesta poate fi un alt motiv pentru care nu mai avem atat de multi copii la patinajul artistic".</p>

Vote it up
325
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza