13 secrete de la stewardese

Reader’s Digest a chestionat mai multe insotitoare de bord si a aflat lucrurile pe care ele le cred despre tine, ca si pasager 
 
<p>1. Vrei sa incepem cu stangul? Pune-ti bagajul in compartimentul de deasupra care e deja plin si lasa-l sa iasa in afara cu vreo 15 centimetri, apoi asaza-te la fereastra si asteapta sa vina altcineva (adica eu!) sa rezolve problema de fizica pe care tu ai creat-o.

2. Da, pasagerii sunt incredibil de nepoliticosi, dar sa-i injuri pe pasageri si sa sari din avion, cum a facut un steward american in 2010 nu e cea mai buna abordare. Poti dezarma un pasager recalcitrant prezentandu-te, intrebandu-l cum il cheama si spunandu-i ceva de genul: „Eu am fost extrem de draguta cu tine in ultimele trei ore. Tu de ce ma tratezi asa?“
In general, asa ii castigi de partea ta si pe ceilalti pasageri, care, uneori, chiar aplauda gestul.

3. Nu avem cate un iubit in fiecare oras. Si, in ziua de azi, varsta noastra medie este de 44 de ani.

4. In cazul in care calatoresti cu un copil mic si tot auzi un sunet ca de clopotel, apoi altul si inca unul, verifica, te rog, daca nu cumva e copilul tau, care se joaca la butonul de chemare a insotitorului de zbor.

5. Iata o situatie extrem de frecventa. Eu iti ofer o ceasca de cafea si intreb: „Lapte si zahar?“. Tu ma intrebi: „Poftim?” Eu repet: „Lapte si zahar?“ Tu, din nou: „Poftim?“ Hai sa fim seriosi, oameni buni! Oare ce putem sa intrebam dupa ce-ti dam cafeaua? Care e culoarea ta preferata?

6. Usa de la toaleta nu e un proiect stiintific complicat. Impinge-o si atat.

7. Nu, nu e frumos sa vii la bufet, sa te intinzi si sa te apleci cu fundul in fata mea, in timp ce eu stau jos in singura mea pauza si incerc sa mananc.

8. Daca ai un bebelus, ia-ti scutece la tine. Daca ai diabet, adu-ti seringi. Daca esti hipertensiv, nu uita sa-ti iei medicamentele. Astfel, nu voi fi nevoita sa improvizez un scutec dintr-un absorbant si o fata de perna si nici nu voi intreba prin difuzor daca are cineva un inhalator in plus.

9. In caz ca nu ai observat, mai sunt si alte persoane in avion in afara de tine. Asadar, nu-ti taia unghiile de la picioare, nu sforai ca in codru si nici nu face alte treburi personale pe sub patura!

10. Cand calatoresti in strainatate, ia-ti la tine un pix. E incredibil cat de multi oameni calatoresc fara pix la ei, desi stiu ca trebuie sa completeze diverse formulare. Eu am niste pixuri, dar nu pot avea 200.

11. Pasagerii vin mereu la mine si se parasc unul pe altul: „Poti sa-i spui sa-si ridice spatarul?“, „Nu ma lasa sa-mi tin si eu mana pe suport!“ Ce credeti ca sunt eu? Educatoare?

12. Nu-mi place sa lucrez pe zboruri cu destinatii ca Monaco sau Dubai. Toti pasagerii cred ca sunt la clasa intai, chiar daca nu e asa. Refuza sa faca ceea ce le spunem. Iar compartimentele de deasupra sunt pline cu haine de nurca.

13. Chiar trebuie sa te duci la baie in clipa asta, in timp ce noi ne luptam sa impingem pe culoar un carucior de alimente de 100 de kilograme?! Nu mai poti astepta 90 de secunde, sa trecem si noi?

Surse: o stewardesa cu experienta, din Los Angeles, Statele Unite; John Safkow, insotitor de zbor din San Francisco si creatorul site-ului marthastewardess.com si insotitoarea de zbor Betty Thesky, autoarea cartii Betty in the Sky with a Suitcase</p>

Vote it up
441
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza