13 secrete de la receptioneri

Ai de gand sa te cazezi la un hotel? Iata 13 lucruri pe care receptionerii le stiu, dar nu ti le vor spune
 
<p>1. Fa-ti rezervare printr-o agentie. Asa poti obtine un pret mai mic decat daca suni direct la hotel.

2. Hotelurile pot plati comisioane de pana la 30% site-urilor de rezervari online. Asa ca ofera-mi o reducere de 20% fata de pretul online si toata lumea are de castigat.

3. Hotelurile independente, care nu fac parte dintr-un lant hotelier, acorda mai usor reduceri. Cele din lanturi hoteliere nu prea negociaza tarifele.

4. Daca ajungi la hotel dimineata la 11 si cazarea se face la doua, nu te enerva ca nu este camera gata. Receptionistul nu ii poate grabi pe cei care se ocupa de curatenie. +i nici nu ai vrea ca acestia sa faca lucrurile in graba.

5. Nu cere ceva mai bun cand te pot auzi si alti clienti ai hotelului. Vrei o camera mai spatioasa la aceiasi bani? Cere o camera de colt sau una pentru persoane cu handicap.

6. Unii angajati ai hotelurilor, de exemplu portarii, primesc bani ca sa ii trimita pe turisti in tot felul de locuri proaste. Daca vrei o recomandare sincera, fara interese ascunse, intreaba la receptie.

7. Uneori seful ma face sa mint, ca atunci cand nu merge liftul si trebuie sa iti spun ca va veni curand cineva sa il repare. Eu stiu ca pana luni nu va fi reparat, pentru ca managerul nu vrea sa plateasca depanatorului un tarif mai mare, de weekend.

8. Nu suna pentru nimic deosebit intre orele 9 dimineata si 1. Probabil sunt o multime de oameni la receptie care se cazeaza sau pleaca si nu voi vrea decat sa scap mai repede de tine.

9. Descrierea oficiala a slujbei mele: alerg de colo-colo sa fac diverse comisioane, desfund toalete, pun papioane, livrez prosoape, gatesc (micul dejun continental gratuit nu pica din cer). Am imprastiat si petale de trandafiri prin camere si am avut de-a face cu cadavre.

10. Ne place cand pleci cu sapunul, cu samponul si cu lotiunile. De asta ne si punem logo-ul pe ele. Dar pernele, cuverturile si fierul de calcat? Ti le punem pe nota de plata.

11. Fara prea multa galagie. Nici macar cele mai bune hoteluri nu au camere complet izolate fonic iar eu sunt cel care trimite un angajat de la paza sa-ti bata la usa cand se plange cineva.

12. Este mult mai usor pentru mine sa scot din nota de plata taxele pentru Wi-Fi cand pleci decat sa accept de la bun inceput ca nu vrei serviciul acesta.

13. Nu, nu se poate plati cu ora. Si nici nu ai vrea sa fii la genul acela de hotel. </p>

Vote it up
406
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza