13 secrete de la lacatusi

Reader’s Digest a intervievat experti in chei si incuietori si a aflat care sunt cele 13 lucruri pe care acestia nu ti le-ar spune 
 
<p>1) Unii lacatusi pe care ii gasesti pe internet pot fi sarlatani. Unul este tariful pe care anunta ca il percep, dar, odata ajunsi la fata locului, iti vor spune ca ai o yala speciala pe care nu o poti deschide, asa ca vor fi nevoiti sa o gaureasca. Apoi iti cer pentru o incuietoare de trei ori mai mult fata de pretul la care o poti cumpara dintr-un magazin de bricolaj.

2) Cea mai buna metoda de a gasi un lacatus de incredere e sa-ti intrebi prietenii. Sau poti cauta o firma inscrisa in Asociatia Lacatusilor din Romania.

3) Daca, la ora doua dimineata cineva ma suna pentru ca i s-a blocat usa masinii in fata unui bar de striptease, dublez tariful normal. Daca are bani de aruncat pe striptease, are bani si pentru mine.

4) E usor sa spargi incuietorile ieftine luate din supermarketuri. Chiar daca provin de la producatori cunoscuti, cele mai multe sunt de calitate indoielnica. Cauta ceva mai bun.

5) Cea mai buna incuietoare este un dispozitiv de blocare instalat asa cum trebuie. E bine sa aiba o „limba“ de cel putin 2,5 centimetri, iar in lateral o placa din care sa iasa si sa se „infiga“ in tocul usii trei pinioane, de cativa centimetri lungime.

6) Daca langa usa ai o fereastra, un dispozitiv de blocare actionat prin rotire nu-ti va fi de mare folos. Hotii sparg sticla, introduc mana inauntru si rasucesc dispozitivul. Cumpara o incuietoare speciala, care are nevoie de cheie si in interior.

7) Cheile din supermarket care sunt marcate ca „neduplicabile“ sunt intotdeauna duplicate. Intreaba-ma mai bine despre incuietorile de inalta securitate cu chei, care nu pot fi duplicate chiar oriunde.

8) Sa nu ai incredere intr-un dealer auto care spune ca doar el poate duplica cheile. In cele mai multe cazuri, un lacatus specializat in domeniul auto poate sa iti faca si el o cheie. Si, de regula, mai ieftin.

9) Blocajele cauzate de divort sunt o adevarata provocare. Viitoarea fosta sotie suna si spune ca a ramas incuiata afara, asa ca eu o ajut sa intre inapoi in casa si schimb incuietoarea. Apoi ma suna sotul ei, cu aceeasi rugaminte. Eu ma gandesc la el ca la un rival.

10) Ai o menajera care are nevoie de cheie? Ar fi bine sa ai o usa cu doua sisteme de inchidere, iar ea sa aiba acces doar la unul dintre ele.

11) Incearca usa inainte sa ma chemi. Am fost la destule case unde am gasit-o deschisa. (Iar eu tot o sa te taxez, pentru ca m-ai chemat.)

12) Daca nu se invarte cheia in broasca, incearca WD-40 sau spray siliconic. Uneori axele se blocheaza, dar exista sanse de 25-40% sa rezolvi problema.

13) Daca ai ramas incuiat pe dinafara, telefoneaza doar la o firma. In repetate randuri am ajuns in fata casei, ca sa vad masina concurentei parcata deja acolo. In cele mai multe cazuri, cadem cu totii de comun acord sa plecam si sa abandonam victima nechibzuita.

Surse: Tob Rubenoff, vanzator de obiecte metalice si fost lacatus in Massachusetts; Charles Estwood, care detine lacatusaria Charley in Phoenix, Arizona; Bob DeWeese, lacatus in Baltimore, Maryland;  Rick Bayuk, patronul Karpilow Safe&Lock in Bridgeport, Connecticut, toti din  SUA. Surse din Romania: deblocari-usi-bucuresti.ro; reparatot.ro si roservicii.ro </p>

Vote it up
631
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza