13 lucruri… pe care nu ti le va spune macelarul

Cere ajutorul macelarului
 
1. Nu te lasa pacalit de branduri de supermarket care folosesc denumiri de genul Specialitatea Macelarului, Succesul Fermierului etc. Ceea ce trebuie sa urmaresti este categoria in care se incadreaza produsul: specialitate, calitatea I, calitatea a II-a.

2. O mare parte din munca noastra este aranjarea produselor in vitrina. Sa intoarcem invers carnea mai inchisa la culoare, sa taiem grasimea si sa stergem sangele care ti-ar putea taia pofta.

3. Carnea s-ar putea sa fie tocata intr-un alt oras, ambalata si transportata pana la magazinul de la care cumperi tu si aici tocata si ambalata din nou.

4. Unele companii baga monoxid de carbon in carnea ambalata pentru a preveni schimbarea culorii acesteia intr-o tenta maronie.

5. Ca sa nu te pacalesti, `nainte de a cumpara verifica daca e vorba de pretul pe kilogram sau pe pachet.

6. De ce tii asa de mult sa cumperi exact bucata de carne de vita recomandata in reteta? Macelarul iti poate sugera variante mai convenabile.

7. Bucata mea preferata? Este diafragma de vita, muschiul care separa toracele de abdomen.

8. Alege caserola de carne aflata pe fundul raftului sau cat mai in spate. La fel ca in cazul laptelui, produsele acestea sunt `n general mai proaspete.

9. Poti face economie cumparand o bucata intreaga de cotlet de porc dezosat, pe care o tai in felii de 2,5cm.

10. Poti cumpara carne de vita slaba, dar daca faci burger din ea s-ar putea sa fii dezamagit. Cel mai bun burger l-ai mancat probabil intr-un restaurant care foloseste carne mult mai grasa.

11. Chiar daca pe pieptul de pui scrie “100% natural”, carnea poate fi injectata cu o supa plina de sodiu, saramura sau extract de plante marine. Verifica intotdeauna eticheta.

12. Unele dintre cele mai gustoase bucati de carne arata si cel mai urat, cum ar fi o bucata subtire care acopera coastele vacilor.

13. Cere ajutorul macelarului. Chiar daca bucata de carne este deja pe tavita si infasurata in celofan, macelarul, daca vrea, poate inlatura grasimea de pe carnea pentru friptura, poate taia o fleica in fasii potrivite pentru prajit sau sa toace un antricot de vita. Si asta fara sa platesti mai mult.
 

Vote it up
191
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza