11.000 de copii vaccinati anti-TBC

In doar o saptamana de la reluarea programului de imunizare impotriva tuberculozei, peste 11.000 de bebelu§i au fost vaccinati
 

<p>Dintre acestia, peste 2.000 au fost vaccinati in cabinetele medicilor de familie si aproape 9.000 in maternitati si centrele de vaccinare organizate de catre directiile de sanatate publica (DSP).

Cele mai multe vaccinari au fost realizate in Bucuresti (peste 1.900), Gorj (602), Constanta (606), Dambovita (534) si Maramures (506), potrivit Ministerului Sanatatii.

In Bucuresti, Directia de Sanatate Publica a organizat sase centre de vaccinare, care functioneaza in principalele maternitati: Spitalul Universitar de Urgenta, Panait Sarbu, Caritas, Filantropia, Pantelimon si Bucur.

In maternitati sau la centrele de vaccinare ale DSP, mamele trebuie sa se prezinte cu carnetul de vaccinare al copilului, CNP si trimitere de la medicul de familie cu ultimele vaccinari realizate.

In prezent, Ministerul Sanatatii realizeaza recuperarea la vaccinare a celor aproximativ 60.000 de copii nascuti in perioada februarie - iunie 2010 si asigura vaccinarea de rutina a nou-nascutilor, conform calendarului national de imunizare.</p>

Vote it up
141
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza