1.200 de kilometri pentru sase catelusi

Doi tineri au renuntat la petrecerea de Revelion, pentru a salva niste pui abandonati
 
<p>Aura Duciu si Razvan Kope, doi tineri din Bucuresti, tocmai faceau, pe 31 decembrie 2009, ultimele pregatiri pentru petrecerea de Anul Nou. "Veneam catre casa cu ultimele cumparaturi, cand am auzit in parcare niste schelalaituri", isi aminteste Razvan. Sub o masina, cei doi au descoperit sase catei care tremurau de frig. Nici ochii nu-i aveau deschisi.
"Mi s-a rupt sufletul cand i-am auzit cum plangeau", spune Aura.    "I-am adus in casa si i-am hranit cu lapte cald, cu ajutorul unor manusi chirurgicale."
Tinerii nu vor uita curand acea seara. "Ne-am dus la petrecere, insa ne-am intors acasa din doua in doua ore, pentru a-i hrani pe micuti", spune Razvan. Catre dimineata, bucurestenii au inceput sa caute un adapost pentru micii "sinistrati". "Am sunat la mai multe adaposturi de animale din Bucuresti, insa peste tot ne-am izbit de refuzuri categorice", spune Razvan. N-au vrut sa se dea batuti, asa ca s-au asezat la calculator. Cautand pe internet, tinerii au gasit si datele de contact ale Adapostului de animale din Sighetu Marmatiei.
Managerul adapostului din Sighet, Stefan Maran, marturiseste ca, la inceput, a fost convins ca era o simpla gluma. "M-a sunat cineva pe
1 ianuarie, dis-de-dimineata. Mi-a spus ca e din Bucuresti, ca nu-l deranjeaza distanta si mi-a cerut ajutorul pentru sase catei", povesteste acesta. Avand acceptul de la adapost, bucurestenii au pornit la drum. Un drum de mai bine de 600 de kilometri numai dus.
Pe 1 ianuarie, pe la ora 22.30, dupa aproape 12 ore de drum, au intrat in Sighet. "Cei de la pensiunea la care am facut rezervare ne-au facut si o reducere, afland motivul pentru care am venit in Maramures", povesteste acum Razvan.
Micile animale abandonate si-au gasit, astfel, in miez de iarna, un loc caldut, unde sa poata creste in liniste, iar tinerii s-au intors acasa fericiti ca au putut sa ajute niste suflete nevinovate.</p>
Vote it up
679
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza