Ștrudel cu varză creață

O variantă la fel de delicioasă a ștrudelului clasic cu mere
 

Ingrediente pentru 4 porții

Aluat:

300 g făină integrală

sare

8 linguri ulei

150 ml apă călduță

Umplutură:

1 căpățână varză creață (cam 1,2 kg)

200 g cartofi albi

1 legătură pătrunjel

75 g amestec de nuci, alune de pădure, arahide și caju

1 ceapă

1 cățel de usturoi

150 g brânză Emmentaler rasă

200 g frișcă neîndulcită

1 linguriță coriandru măcinat

sare

piper alb

nucșoară rasă

piper Cayenne

50 g unt

făină pentru planșetă

2 linguri ulei

 

1. Pentru aluat, se amestecă mai întâi într-un castron toate ingredientele, apoi se frământă pe planșetă un aluat omogen și elastic.

2. Se clătește o oală cu apă fierbinte. Se formează o bilă de aluat și se înfășoară în hârtie pergament; se așază în oală și se acoperă, se lasă să stea circa 45-60 de minute.

3. Pentru umplutură, se taie varza în opt și se îndepărtează cotorul. Se spală sferturile, se șterg și se rad. Se curăță cartofii, se spală și se taie cuburi. Se spală cu grijă pătrunjelul. Toate aceste ingrediente și amestecul de nuci se mărunțesc pe rând cu robotul de bucătărie.

4. Se curăță și se toacă ceapa și usturoiul. Se amestecă împreună cu cașcavalul, frișca și ingre­dientele mărunțite. Umplutura se condimentează cu coriandru și câte o priză bună de sare, piper, nucșoară și piper Cayenne.

5. Se unge o formă plată termorezistentă cu jumătate din unt. Se împarte aluatul în trei. Din fiecare bucată se întinde câte o foaie, pe planșeta tapetată cu făină. Se trage apoi de foi cu degetele, pentru a fi cât se poate de subțiri.

6. Se ung foile de ștrudel cu ulei și se acoperă cu umplutura. Se lasă de jur împrejur o margine liberă de 2 cm lățime, pentru ca umplutura să nu se scurgă în momentul rulării.

7. Se pliază cele două laturi scurte către centru, apoi se pliază și laturile lungi. Se rulează ștrudelele și se așază în formă, unul lângă altul. Se pune la mijlocul cuptorului rece și apoi se încinge la 200ºC (convecție 180ºC, gaze 3). Se coc ștrudelele 40 de minute în cuptorul încins. În timpul coacerii, ștrudelul se unge de 2-3 ori cu restul de unt și cu zeama care s-a scurs în tavă.

Vote it up
254
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza