Șnițel cu salată de varză roșie

O versiune săracă în grăsimi a tradiționalului șnițel vienez
 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII

4 escalopuri de vițel (circa 100 g fiecare)

1 cană (150 g) făină

1 ou mare, bătut ușor

1/3 cană (80 g) lapte cu 1,5% grăsime

1/3 cană (85 g) pesmet uscat

3 lingurițe amestec de piper, usturoi uscat și ierburi aromate uscate

puțin ulei de măsline extravirgin

1 lămâie, tăiată în sferturi, pentru servit

Salată de varză

1/4 varză roșie (circa 350 g), tăiată fideluță

1 morcov ras

2 tulpini de țelină feliate subțire, pe diagonală

1 măr, curățat de cotor și feliat subțire

1/4 cană (60 g) maioneză cu un conținut redus de grăsimi

1/2 cană (125 g) iaurt în stil grecesc, cu un conținut redus de grăsimi

sucul de la 1 lămâie

 

PREPARARE 20 minute, plus 10 minute răcire

GĂTIT 20 minute

FIECARE PORȚIE CONȚINE 2 171 kJ, 519 kcal, 39 g proteine, 10 g grăsimi (3 g grăsimi saturate), 62 g carbohidrați (18 g zahăr), 8 g fibre, 404 mg sodiu

 

Se servește cu o salată plină de antioxidanți, conținând morcovi și varză roșie, și cu un dressing de maioneză și iaurt semidegresate, care aduce un plus de calciu și reduce și mai mult cantitatea totală de grăsimi.

 

1 Așază fiecare felie de carne între două foi de hârtie de pergament sau folie de plastic; aplatizează-le folosind un ciocan pentru șnițele ori un făcăleț, până când ajung la grosimea de 5 mm.

2 Încinge cuptorul la 200°C. Răsfiră făina pe o farfurie mare. Într-un castron, bate oul împreună cu laptele. Amestecă pesmetul și mixtura de ierburi aromate pe o altă farfurie întinsă.

3 Tăvălește fiecare escalop de vițel prin făină, scutură excesul, apoi înmoaie-l în amestecul de ou și lapte, după care presează-l în pesmetul asezonat, ca să se acopere uniform; îndepărtează excesul. Așază șnițelele pe o tavă, într-un singur strat, și lasă-le în frigider 10 minute.

4 Căptușește o tavă de copt cu folie de aluminiu. Plasează un grătar metalic în tavă și unge-l cu puțin ulei. Pune șnițelele, unse cu un strop de ulei, pe grătar și coace-le 8-10 minute pe o parte. Întoarce șnițelele, unge-le încă puțin și pe cealaltă parte, apoi lasă-le în cuptor alte 8-10 minute sau până când crusta este aurie și crocantă.

5 Între timp, prepară salata. Amestecă într-un castron mare varza cu morcovul, țelina și mărul. Într-un castronel, combină maioneza cu iaurtul și sucul de lămâie. Adaugă dressingul în castron și omogenizează. Servește șnițelele cu salata de varză și cu sferturile de lămâie alături.

 

SFATUL BUCĂTARULUI Pentru a tăia varza fideluță, mai întâi îndepărtează cotorul și mijlocul tare: taie varza în două, așază jumătățile pe blatul de lucru și decupează un „V“ în centru. Întoarce varza și eliberează mijlocul fibros. Apoi feliază varza cât mai subțire, cu un cuțit ascuțit, cu lama lungă.

Vote it up
254
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza