Șerbet de mango cu salată de fructe

Un șerbet aromat alături de o combinație delicioasă de fructe exotice
 

Preparare: 20 de minute, plus 15 minute pentru răcire şi cel puţin 4 ore şi 30 de minute congelare

La foc: 10 minute

Se obţin 4 porţii.

O porţie conţine:

Calorii 262

Glucide 53 g

Proteine 3 g

Grăsimi 6 g (grăsimi săturate 5g)

 

Ingrediente:

125 g zahăr tos mărunt

Sucul de la 1/2 de lămâie

500 g bucăţi de mango din compot, scurse

2 linguri pastă de cocos

2 albuşuri

Pentru salata de fructe:

1 mango descojit, fără sâmbure şi tăiat felii

1 papaya descojit, fără seminţe şi tăiat cubuleţe

2 banane mici, tăiate în rondele

1 fruct carambola, curăţat de coajă groasă şi tăiat felii

250 g ananas, curăţat de coajă şi de sâmburi, apoi tăiat în bucăţi

sucul de la 2 lămâi verzi sau de la

1 lămâie mare

Garnitură: 4 linguriţe cocos ras sau măcinat

 

1. Se pune zahărul cu 250 ml de apă într-o crăticioară şi se dă compoziţia în clocot, amestecând până când zahărul se dizolvă complet. Se micșorează flacăra şi se fierbe la foc mic 5 minute, până se leagă un sirop. Se încorporează sucul de lămâie în sirop şi se lasă deoparte 15 minu­te, să se răcească.

2. Se piureaza fructe de mango, siropul şi cocosul într-un blender sau cu un mixe­r, astfel încât să se obţină 800 ml. Se pune pasta într-un vas, se acoperă şi se ţine în congelator 2 ore sau până se întăreşte compoziţia. (Se poate folosi funcţia de congelare rapidă.)

3. Când compoziţia este îngheţată, se bat albuşurile spumă. Se desface mixtura de mango cu o furculiţă, se adaugă albuşurile şi se bate bine compoziţia. Se pune şerbetul din nou în congelator şi se lasă 1 oră şi 30 de minute.

4. Se scoate şerbetul din congelator şi se bate din nou. Se presează apoi cu o spatulă, după care se pune încă o dată în congelator, pentru 1 ora sau până când compoziţia se întăreşte.

5. Când şerbetul este aproape îngheţat, se pregătesc fructele pentru salată şi se pun într-un castron. Se adaugă sucul de lămâie sau de lămâie verde şi se amestecă uşor cu salată, apoi se lasă deoparte.

6. Se încinge o tigaie cu fund gros 30 de secunde timp de 1 minut şi se căleşte cocosul ras, până când începe să se rumeneasca pe margine.

7. Se serveşte salata de fructe cu câte două linguri de şerbet, presărată cu cocos. Şerbetul rămas nefolosit se păstrează la congelator 3 luni.

Vote it up
195
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza