Întreab-o pe Andreea

Ai întrebări despre viaţă, cuplu, familie, copii sau serviciu? Psihologul nostru are răspunsul potrivit.  
 

Am început o relație romantică cu o colegă de birou. Nu mi-am dat seama şi nu m-am gândit la început ce va implica asta, dar e din ce în ce mai dificil de dus, deoarece îmi ocupă prea mult timp. Nu vreau să o rup cu ea, dar nici nu ştiu cum să pun problema şi să-i explic că nu pot fi tot timpul atent la ea în orele de birou şi că nu e cazul să ne tot scriem mesaje. Cum să abordez subiectul? Răzvan, Buzău

Dragă Răzvan,

Relaţiile sunt uneori complicate în sine, cu atât mai mult când adaugi şi câte un ingredient picant, cum ar fi faptul că aveţi acelaşi loc de muncă. Cu toate astea, sunt lucruri pe care le poţi face (sau le puteţi face), pentru a regla situaţiile care apar. În primul rând, înţeleg că relaţia îţi ocupă nu numai timpul liber, ci şi o parte din timpul de la birou. E firesc ca femeia cu care ai o relaţie să îşi dorească atenţie – aici cred că putem fi de acord. Problema apare atunci când această nevoie interferează cu munca. Ceea ce puteţi face este să vă puneţi de acord asupra unui program al relaţiei voastre. De exemplu, puteţi lua pauza de prânz împreună sau puteţi face drumul către serviciu în doi. În rest, momentele de cuplu ar trebui să rămână în afara orelor de birou – altfel, asta ar putea chiar să vă împiedice să vă desfăşuraţi activitatea. Până la urmă, serviciul este important şi dragostea nu ţine de foame.

 

Fiul meu de 16 ani s-a bătut cu un coleg. De la dirigintă am înţeles că celălalt a declanşat conflictul, deci nu am fost chemată la şcoală. Fiul meu s-a descurcat şi i-a cerut dirigintei să discute cu respectivul coleg, ca să fie lăsat în pace. Am aflat întâmplător de tot conflictul. De fapt, asta e ceea ce m-a deranjat, că nu am aflat de la copilul meu, deşi avem o relaţie bună. Cum l-aş putea face să înţeleagă că aş vrea să ştiu când i se întâmplă astfel de lucruri? Maria, Bucureşti

Dragă Maria,

Aş vrea în primul rând să te felicit: ai un băiat adolescent care îşi poate rezolva singur unele probleme. Faptul că a gestionat bine acest conflict e un semn bun, asta înseamnă că l-ai crescut într-un fel în care a avut spaţiu să îşi dezvolte individualitatea şi să poată dezvolta strategii de solu- ţionare a problemelor proprii. Înainte de a te supăra că nu ai ştiut de acest conflict, gândeşte-te despre câte din problemele tale de adolescentă ai vorbit cu părinţii tăi? În plus, cu ce ar fi putut să îl ajute pe băiatul tău că tu ştii despre această problemă? Faptul că dorinţa ta este să ştii ce se întâmplă cu copilul tău, fie că are 5, 16 sau 46 de ani, este absolut firesc. Ce poţi face pentru asta e să îl încurajezi pe băiatul tău să vină către tine cu orice crede el că e important. Dar e o diferenţă între a avea un copil care îţi spune tot ce face şi un copil care se descurcă bine singur şi poate veni la tine doar atunci când simte că o problemă îl depăşeşte. Mulţi părinţi cresc copii, dar doar unii dintre ei reuşesc să crească adulţi independenţi.

 

BUNE MANIERE: MACHIAJUL

Indiferent de locul unde ne aflăm – la serviciu, în vizită, la restaurant, la o petrecere – după câteva ore machiajul trebuie împrospătat. Acest lucru nu se face în văzul lumii, ci se merge la baie cu trusa de machiaj. Dacă te afli la volan şi aştepţi la semafor, în spatele unui lung şir de maşini, nu te vei ruja folosind oglinda retrovizoare. Nu este indicat să-ţi refaci machiajul nici în autobuz, în taxi sau pe stradă. Dacă te afli în tren sau în avion, vei merge la toaletă pentru a verifica şi împrospăta machiajul. Nu este indicat să te machiezi la evenimente cum ar fi înmormântările, comemorările şi nici în vacanţă, vara, când mergi la plajă, ori iarna, pe munte, la schi.

Sursa: agerpres.ro

 

Trimite întrebarea ta prin adresa de e-mail ask.andreea@yahoo.com, poştă sau pe pagina noastră de Facebook. Detalii la pagina 8 a revistei Reader's Digest.

Vote it up
217
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza