Întărește-ți sistemul imunitar

Suplimentele naturale care ne protejează de infecții
 

Articole similare

Administrarea unui supliment cu multivitamine și multiminerale în timpul iernii sprijină sistemul imunitar și ne protejează împotriva infecțiilor.

Suplimentele menționate mai jos ajută organismul să combată virusurile răcelii și gripei; ele nu înlătură simptomele. Din acest motiv, s-ar putea să nu vă simțiți mai bine imediat după ce le luați, dar probabil vă veți vindeca mai repede. În unele cazuri, un tratament aplicat prompt poate înăbuși răceala sau gripa de la primele semne.

Începeți să luați suplimentele când apar primele simptome și, dacă nu se indică altfel, continuați administrarea până la vindecare.

Contrar credințelor populare, vitamina C nu previne răceala, dar îi poate scurta durata sau poate minimiza simptomele.

Pastilele masticabile cu zinc ajută și ele la combaterea răcelii, putând chiar să distrugă virusul.

Informații și sfaturi

• Când cumpărați pastile masticabile de zinc, citiți cu atenție lista de ingrediente. Numai ascorbatul, gluconatul și glicinatul de zinc ajută în caz de răceală. Nu cumpărați produse cu sorbitol, manitol sau acid citric care se combină cu saliva, inhibând acțiunea zincului.

• Ceaiul de coada-șoricelului, mentă și soc poate combate simptomele gripei. Amestecați plantele în proporții egale, apoi turnați 200 ml apă clocotită peste 10 g de amestec, lăsați 10 minute și strecurați. Beți acest ceai de trei ori pe zi. E bună și o infuzie de ghimbir (10 grame de rădăcină la 100 ml apă clocotită).

Sursa: Reader's Digest - "Porția de sănătate"

 

 

 

Vote it up
296
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza