Adopta un delfin

Fii si tu parintele adoptiv al unui delfin din Marea Neagra
 

In contextul in care, in ultimii ani, din ce in ce mai multi delfini esueaza pe litoralul românesc din cauza plaselor de pescuit abandonate in mare, dar si a poluarii excesive, Organizatia Neguvernamentala Ecologista Mare Nostrum vine in sprijinul indragitelor mamifere marine si organizeaza, incepând de luni, 12 mai 2014 si pâna la sfârsitul anului in curs, Campania nationala “Adopta un delfin”.

Actiunea initiata de Mare Nostrum face parte dintr-un program mai amplu de salvare a  cetaceelor din Marea Neagra si a fost prima data lansata in 2012, bucurându-se de un real succes. Campania nationala din acest an le ofera posibilitatea tuturor celor care iubesc delfinii, sa-i adopte la distanta, cu o donatie simbolica de 100 de lei pentru un an de zile sau 500 de lei pe viata, pentru persoanele fizice. Persoanele juridice pot adopta un delfin donând 500 lei pentru un an si 5.000 de lei pentru toata viata. In urma donatiei, parintele adoptiv va primi un certificat de adoptie si va fi sprijini, astfel, reproducerea acestei specii aflate in dificultate.

In anii precedenti 188 de delfini si-au gasit parintii adoptivi, 149 dintre ei pe un an de zile, iar 39 pe viata. Suma totala de 39.000 de lei a fost directionata pentru achizitionarea a 24 de dispozitive acustice, pentru foto-identificarea delfinilor din apele litoralului românesc dar si pentru cresterea numarului de interventii rapide, ajungând aproape de 50 in anul 2013. Delfinii foto-identificati au fost inclusi intr-un catalog editat de Mare Nostrum, primind nume alese de parintii adoptivi, precum: Dolfi, Asi, Smiley, Hope, Coral.

“Din statisticile furnizate de Programul Monitorizarea si conservarea delfinilor de pe litoralul românesc al Marii Negre, pentru anul 2013, numai anul trecut au fost inregistrate 65 de exemplare de cetacee esuate la Marea Neagra. In 2012, numarul lor a fost aproape triplu – 177 de exemplare. De aceea, dorim  sa continuam si in acest an, programele de conservare a delfinilor de pe coasta Marii Negre, prin obtinerea de fonduri directe vizezand reducerea esuarilor”, declara director executiv Mihaela Cândea, ONG Mare Nostrum.

Mai multe informatii gasiti pe website-ul MareNostrum, sau la adresa noastra de e-mail. 

 

Vote it up
259
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza