Ține cancerul la distanță

Schimbări de alimentație care reduc riscul de îmbolnăvire 
 

Tratamentele medicale pentru cancer – atunci când celulele rebele se reproduc necontrolat, distrugând organe și țesuturi sănătoase – devin, pe zi ce trece, din ce în ce mai eficiente. Dar puteți lua multe măsuri ce țin de alimentație și de stilul de viață pentru a vă reduce riscul de a dezvolta această boală.

 

Consumați germeni. Proprietățile anticancerigene ale legumei broccoli sunt bine cunoscute, dar germenii încolțiți de broccoli, care seamănă la gust cu lucerna, sunt și mai buni. Cercetătorii americani au descoperit că, în comparație cu căpățânile mature, lăstarii de trei zile de broccoli conțin cu 20-50% mai mult sulforafan, compus care contribuie la neutralizarea substanțelor chimice cauzatoare de cancer înainte ca acestea să producă efecte. Germenii sunt ușor de crescut într-un borcan sau într-un germinator. Clătiți-i bine de două ori pe zi.

Mâncați citrice. Portocalele și grepfrutul, surse excelente de vitamina C, sunt pline și de naringenină, un compus care poate inhiba dezvoltarea cancerului. Mai mult decât atât, studiile arată că această substanță poate combate infecțiile și reduce nivelul sangvin al colesterolului.

Profitați de avantajele aspirinei. Cercetătorii de la Universitatea Oxford din Marea Britanie cred că doza zilnică de 75 mg de aspirină poate fi de neprețuit în lupta împotriva cancerului. Iată câteva dintre modurile în care poate proteja aspirina.

★ Oprește proliferarea. Aspirina împiedică agregarea trombocitelor, prevenind răspândirea celulelor canceroase la diferitele organe din corp. Se crede, de asemenea, că ajută la repararea ADN-ului deteriorat și stimulează autodistrugerea celulelor defecte înainte de a deveni canceroase.

★ Protejează intestinele. Aspirina este deosebit de eficientă pentru persoanele cu sindromul Lynch, denumit uneori cancer colorectal ereditar nonpolipozic (HNPCC). Cercetătorii au descoperit că persoanele care au luat zilnic 75 mg de aspirină, fie că aveau sau nu sindromul Lynch, au fost cu 25% mai puțin predispuse la dezvoltarea cancerului de intestine.

★ Limitează tumorile. O doză zilnică de aspirină poate contribui la prevenirea dezvoltării tumorilor la nivelul pieptului, prostatei și esofagului. Aspirina poate oferi o oarecare protecție și împotriva proliferării anumitor tipuri de cancer pulmonar.

Avertisment: Cu toate că acest medicament este eliberat fără rețetă, consultați medicul înainte de a lua aspirină cu regularitate, deoarece poate provoca hemoragie internă.

Sursa: Reader’s Digest – “Secretele sănătății”

 

 

Vote it up
160
Ai votat deja!Voteaza