Înghețata care se topește mai greu

Descoperirea biologilor ar putea conduce la o invenție culinară
 

Oamenii de știință de la Universitățile din Edinburgh și Dundee au descoperit o proteină ce poate fi utilizată pentru a crea înghețata care se topește mai greu decât înghețata obișnuită. Proteina acționează prin legarea ingredientelor folosite în producerea înghețatei, dând naștere unei paste de o consistență asemănătoare cu cea a budincii, conform theguardian.com.

Proteina descoperită, numită BslA, va fi disponibilă pe piață în următorii cinci ani și va putea fi folosită la producerea dulciurilor cu un conținut caloric scăzut, spun cercetătorii.

"Suntem încântați de potențialul pe care acest nou ingredient îl are pentru îmbunătățirea calității dulciurilor, spre avantajul producatorilor și bucuria consumatorilor," a declarat profesorul Cait MacPhee de la Universitatea din Edinburgh.

Echipa de cercetători a obținut proteina în urma unui studiu ce avea ca subiect bacteriile care sunt considerate a fi benefice organismului.

"A fost distractiv să ajungem la aceste rezultate în urma unui studiu care avea drept scop folosirea acestei proteine pentru producerea de bacterii bune pentru organismul uman," a declarat cercetătorul Nicola Stanley-Wall, de la Universitatea din Dundee.

Sursa: HotNews.ro

Vote it up
177
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza