A început Festivalul de Film pentru Copii

Ediția a 7-a Kinodiseea aduce pe marele ecran peste 100 de premiere naționale, 29 de filme de lungmetraj și animații și 80 de scurtmetraje.
 

Kinodiseea, Festivalul Internațional de Film pentru Copii, se desfășoară între 13-18 noiembrie 2015 la Bucuresti, la Cinema Studio, Cinema Pro, Cinema Elvire Popesco, Cinema Eforie și Cinema Union și va aduce pe marele ecran peste 100 de premiere naționale, 29 de filme de lungmetraj și animații și 80 de scurtmetraje, în total peste 140 de proiecții.

 

Festivalul Kinodiseea, aflat la cea de-a șaptea ediție, inaugurează anul acesta o secțiune nouă dedicată adolescenților – Teenagers in Focus, care va prezenta publicului tânăr trei lungmetraje în premieră națională, nominalizate și premiate la importante festivaluri internaționale de film.

 

Cele 7 secțiuni ale festivalului sunt Competiția Internațională, Retrospectiva, Panorama – filme în afara competiției, Teenagers in Focus – filme dedicate adolescenților și 4 secțiuni de scurtmetraje pentru copii de la 3 – 6 ani, 6 – 9 ani, 9 – 12 ani, 12 – 14 ani, prezidate de jurii formate atât din copii, cât și din profesioniști în domeniu.

Programul celei de-a 7-a ediții propune publicului și o serie de sesiuni Q&A cu realizatorii și actorii din filme, masterclass-uri susținute de regizori dedicate studenților în cadrul Facultății de Film (UNATC), seminarii de media literacy – educație audiovizuală dedicate profesioniștilor din domeniu dar și publicului larg și părinților sau workshop-uri de creare soundtrack și sunet de film, organizate în parteneriat cu Institutul Francez din București.

Cea de-a șaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii Kinodiseea se va desfăşura la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu şi Cinema Pro, Cinema Eforie și Cinema Union.

Festivalul Internaţional de Film pentru Copii Kinodiseea, membru al Asociației Europene a Filmului pentru Copii (ECFA), este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Uniunii Cineaştilor din România, al Primăriei Sectorului 5, Programului Europa Creativă – Media și al Institutului Francez din București. 

Mai multe detalii aici

Vote it up
303
Ai votat deja!Voteaza