În jurul lumii, pe bicicletă

Un adolescent britanic ar putea fi cel mai tânăr ciclist care a făcut înconjurul lumii
 

Tom Davies, în vârstă de 19 ani, a încheiat la finalul săptămânii trecute călătoria sa în jurul lumii, mergând pe bicicletă circa 29.000 de kilometri. La întoarcerea sa în Londra, în jur de 100 de persoane îl așteptau pentru a îl felicita pentru recordul de "cel mai tânăr ciclist care a călătorit în jurul lumii", deși tânărul este, în prezent, în așteptarea validării recordului său de către specialiștii de la Guinness World Records, conform bbc.co.uk.

Tom Davies a pedalat în ultimele șase luni circa 160 de kilometri pe zi, indiferent de condițiile meteorologice întâlnite și de pericolele ce i-au ieșit în cale, de la faptul că a fost atacat de un grup de maimuțe, urmărit de o haită de câini în Albania și fugărit de pasărea emu în Australia.

În tot acest timp, Tom a strâns mai mult de 50.000 de lire, bani care vor fi donați asociației care lupta împotriva cancerului de prostată, comunității Carney, care ajuta tinerii defavorizați, și fundației Sohana Research.

Tom a declarat că acțiunea sa a fost o provocare pentru care s-a pregătit de-a lungul timpului și pe care a plănuit să o facă înainte să înceapă să studieze în domeniul ingineriei materialelor la Loughborough University din Marea Britanie.

Sursa: HotNews.ro

Vote it up
316
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza