Utilizarile medicinale ale ghimbirului

Ghimbirul este un puternic stimulent al circulatiei sangvine
 

Este o planta perena inalta si subtire, cu frunze in forma de lance si flori asemanatoare orhideelor. Planta se reproduce prin rizomi (radacini), partile folosite in medicina si la gatit. Ghimbirul confera o aroma picanta, iute, multor bucatarii asiatice. Este bogat in uleiuri volatile aromatice. Acestea formeaza compusii activi din punct de vedere medical si emana aroma. Ghimbirul este un puternic stimulent al circulatiei sangvine. Are efect anticoagulant si este vasodilatator – combate problemele circulatorii. Ajuta digestia si este antispastic. Are efect sedativ si diminueaza greata si varsaturile, inclusiv raul de calatorie. Un studiu realizat la spitalul St. Bartholomew, din Londra, a descoperit ca ghimbirul reduce incidenta cazurilor de greata care apare postoperator. S-a descoperit si faptul ca ghimbirul ar putea fi util in lupta impotriva dezvoltarii aterosclerozei si a bolilor de inima.

Preparare si dozaj: In tratamentul greturilor si al digestiei proaste

Pulbere: Luati 0,5-1,5 g pe zi in apa sau amestecate cu mancare.

Extract lichid: Luati pana la 1 ml pe zi, intr-un pahar cu apa.

Tinctura (1:5 in alcool 60%): Luati pana la 30 de picaturi pe zi, intr-un pahar cu apa.

Vote it up
9
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza