Omleta cu porumb si cartofi

Reteta simpla, cu cereale
 

Ingrediente:

• 675 g cartofi, curatati, taiati in sferturi pe lungime si feliati subtire, oblic;

• 1 ardei gras mare, tocat;

• 2 linguri de ulei de masline;

• 1 ceapa, taiata in jumatate si feliata;

• 250 g boabe de porumb, decongelate sau din cutie;

• 6 oua;

• 4 linguri de patrunjel, tocat marunt;

• sare si piper.

Mod de preparare:

1. Se pun cartofii intr-o oala, se acopera cu apa fierbinte si se dau in clocot. Se micsoreaza flacara, se adauga ardeiul si se fierbe totul 3 minute, sau pana cand cartofii abia incep sa se patrunda. Se scurge apa, se acopera oala si se pastreaza la cald.

2. Se incinge la foc iute o tigaie neaderenta, de 25 cm diametru. Se toarna uleiul si, cand e fierbinte, se micsoreaza flacara la moderat, se adauga ceapa si se prajeste 3 minute, amestecand frecvent, pana se inmoaie.

3. Se adauga cartofii, ardeiul tocat si porumbul si se continua prajirea timp de 8 minute, amestecand si intorcand mereu legumele, pana cand cartofii sunt fragezi. Se ia tigaia de pe foc.

4. Intr-un castron mare, se bat ouale cu patrunjelul si se asezoneaza dupa gust. Se foloseste o spumiera, pentru a adauga legumele la oua, incorporandu-le cu grija. (Daca legumele s-au lipit de tigaie, se curata tigaia, inainte de a o incinge, cu 1 lingura de ulei.)

5. Se pune din nou tigaia pe flacara potrivita, cu uleiul ramas de la gatitul legumelor. Cand e fierbinte, se toarna in tigaie amestecul, intinzand legumele intr-un strat uniform. Se prajeste omleta, scuturand des tigaia, timp de 3-4 minute, sau pana cand marginile ei sunt bine inchegate, dar mijlocul abia incepe sa se intareasca.

6. Intre timp, se incinge grillul la maximum. Se pune omleta sub grill pentru 2 minute, sau pana cand ouale sunt bine inchegate. Se inteapa omleta cu un cutit, pentru a verifica daca e facuta in interior.

7. Se scoate tigaia de sub grill si se lasa sa stea 2 minute.
 

Vote it up
32
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza