Hrisca cu fructe uscate

Prepara un pilaf din hrisca intreaga, coapta in prealabil (casa de hrisca). Se gaseste in magazinele naturiste

 

<p>

Se obtin 4 portii

Ingrediente:

1/2 cana nuci
1 lingura ulei de masline
1 ardei gras rosu, taiat cubulete
4 catei de usturoi, tocati
1 cana hrisca cu graunte intregi (casa)
1/2 cana linte rosie
3 cani apa fiarta
3/4 lingurita rozmarin uscat, maruntit
3/4 lingurita sare
1/2 lingurita piper negru
2/3 cana caise uscate, taiate cubulete
2/3 cana smochine uscate, taiate cubulete
1/4 cana patrunjel tocat

Preparare:

Se incalzeste cuptorul in prealabil la 180°C. Se coc nucile 7 minute, sau pana cand sunt crocante si aromate. Cand se racesc suficient, se taie bucati mari.

Intr-o tigaie mare, se incalzeste uleiul la foc potrivit. Se adauga ardeiul gras si usturoiul si se prajesc 4 minute sau pana cand ardeiul este fraged.

Se adauga hrisca si lintea rosie si se prajesc 3 minute sau pana cand hrisca este bine rumenita.

Se adauga apa fiarta, rozmarinul, sarea si piperul negru; se pun la fiert. Cand dau in clocot, se face focul mic, se acopera si se mai fierb 15 minute sau pana cand este fiarta hrisca. Se adauga nucile, caisele, smochinele si patrunjelul.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
6
Ti-a placut acest articol?Voteaza

Spune-ne parerea ta