Ghimbirul contracareaza greata

In calitate de condiment, ghimbirul adauga o aroma picanta si cu iz de lamaie unor mancaruri variate
 

Din punct de vedere medicinal, el continua sa joace un rol important in terapiile traditionale.

Cum actioneaza. De mii de ani, acest condiment cu aroma puternica este larg folosit pentru tratarea problemelor digestive, de la indigestie moderata la greata si varsaturi. Este folosit si pentru a trata raceala si artrita. Cercetarile moderne ale ingredientelor active ale ghimbirului confirma eficacitatea multor astfel de remedii.

Beneficii majore. Ghimbirul actioneaza, in primul rand, asupra tractului digestiv, stimuland sucul digestiv si neutralizand acizii, asa ca este folosit uneori ca o alternativa la medicamen­tele contra gretei care pot afecta siste­mul nervos central si produce ameteli. Studii asupra unor femei, care erau supuse unor operatii de investigare (laparoscopie) sau operatii gineco­logice majore arata ca administrarea unui gram de ghimbir inainte de operatie poate reduce semnificativ greata si varsaturile postoperatorii, un efect secundar obisnuit al anesteziilor si al altor medicamente folosite in interventiile chirurgicale. Ghimbirul pare sa contracareze si greata produsa de chimioterapie, cu toate ca se recoman­da sa fie luat cu mancare, pentru a re­duce la minimum orice iritatie stoma­cala. Efectele ghimbirului contra gretei il fac folositor in reducerea ametelii, o problema obisnuita a pacientilor mai in varsta, si in tratarea greturilor matinale. Ani de zile, ghimbirul a fost un element important al medicinei populare, mai cu seama ca adjuvant digestiv in tul­burarile stomacale.

Alte beneficii. Proprietatile antiinflamatoare si analgezice ale ghimbirului pot ajuta la calmarea durerilor musculare si a durerii cronice din artrita. 

Vote it up
10
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza