Descopera sanatatea din fructe

Unele fructe ne ajuta atat de mult sistemul imunitar incat e bine sa le consumam aproape zilnic
 

Visinele

Sunt o sursa bogata de vitamine – PP, E, B1, B2, caroten – zaharuri şi minerale, precum potasiu, fier, fosfor, calciu, magneziu, cupru şi zinc. Sucul de vişine se foloseşte in tratarea artritelor, in starile febrile, bronşite, astmul bronşic sau in indispoziţiile psihice. In plus, ne feresc de boli cardiace şi de insomnie.

Beneficii: Conţin o cantitate mare de potasiu, care contribuie la stabilizarea ritmului cardiac şi la sanatatea pielii. Sunt utilizate in maladii ale rinichilor, stomacului şi cailor respiratorii. Scad colesterolul. Se recomanda pentru detoxifierea organismului, indeosebi a rinichilor. Sunt benefice in artrita.

Zmeura

Acest fruct conţine un procent foarte mare de antioxidanţi, de 50 de ori mai mult decat capşunile, de trei ori mai mult decat kiwi şi de zece ori mai mult decat roşiile.

Zmeura este bogata in acid elagic, un compus fenolic care ajuta la prevenirea cancerului, inhiba creşterea celulelor canceroase şi opreşte dezvoltarea anumitor forme de cancer.

Beneficii: Mineralele si vitamina C au rolul sa ajute organismul sa dezvolte ţesuturi conjunctive puternice şi un sistem imunitar capabil sa respinga atacul microorganismelor. Fructul are in compoziţie substanţe care ajuta la preintampi–narea infecţiilor vezicii urinare, prin impiedicarea aderenţei bacteriilor la celulele care captuşesc pereţii tractului urinar.

Capsunile

Capşunile reprezinta o buna sursa de vitamina B5, B6, C, K, mangan, potasiu, fibre alimentare acid folic, fitonutrienti şi antioxidanţi, care lupta impotriva radicalilor liberi. Se considera ca proprietaţile antioxidante au legatura cu culoarea rosie-stralucitoare. Totodata, capşunile sunt sarace in colesterol şi grasimi saturate.

Beneficii: Sunt recomandate pentru remineralizarea organismului, fluidizarea şi purificarea sangelui. Favorizeaza tranzitul intestinal, ajuta in creşterea diurezei şi la tonifierea corpului. Acidul salicilic cuprins de capşuni este benefic pentru cei care sufera de guta, reumatism si artrita.

Aceste fructe sunt bogate in antocianidine, antioxidanţi naturali, care combat stresul oxidativ, prevenind imbatranirea precoce, afecţiunile cardiovasculare şi neuro-degenerative.

Coacazele

Marele atu al acestora il constituie cantitatea mare de vitamina C – de trei pana la patru ori mai mare decat la portocale –, de antioxidanţi – de doua ori mai mare decat la afine –, plus dublul cantitaţii de potasiu din banane. Contin multe vitamine si microelemente, precum calciu, fosfor, fier, brom, zinc, antociani, taninuri, flavonoizi, betacaroten, pectina, acizi organici si uleiuri volatile.

Beneficii: Ajuta la intarirea sistemului imunitar, creşterea acuitaţii vizuale şi corectarea anumitor probleme de vedere, prevenirea proceselor de imbatranire, tratarea artritei, a pietrelor la rinichi, a gutei si a problemelor pulmonare.

 

Vote it up
14
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza