Cotlete in sos de portocale

Cina romantica
 

Ingrediente:

• 2 cotlete de porc (groase de aprox. 1 cm, 300 g in total);

• 1/2 lingura unt topit;

• 1/2 lingura ulei;

• sare;

• piper negru;

• 1 portocala mijlocie;

• 1-2 cepe verzi;

• 65 ml supa de pasare;

• 1 lingura pasta de rosii.

Mod de preparare:

1. Se indeparteaza surplusul de grasime de pe cotlete. Se incing untul si uleiul intr-o tigaie mare. Se sareaza
si se pipereaza cotletele si se prajesc aproximativ 4 minute pe o parte.

2. Intre timp se rade fin coaja portocalei si se pune deoparte. Portocala se descojeste in asa fel incat sa se indeparteze toata pielea alba de pe fruct. Se taie apoi in rondele si se scot samburii.

3. Se intorc cotletele si se mai prajesc 3 minute, pana ce sucul care iese din ele, cand sunt intepate, este limpede. Intre timp, se curata ceapa, se spala si se taie in bucati. Se amesteca supa si pasta de rosii intr-o cana. Cotletele prajite se pun pe un platou si se tin acoperite, la cald.

4. Se pune ceapa in tigaie si se caleste 2 minute, pana se desface. Se toarna sosul de supa si se lasa sa dea intr-un clocot, amestecand continuu.

5. Se adauga la sos rondelele de portocala si carnea, impreuna cu sucul pe care l-a lasat. Se potriveste de sare si piper. Se toarna sosul peste cotlete, se presara coaja de portocala rasa. Se serveste imediat.
 

Vote it up
14
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza