Carnea de pui, sursa importanta de vitamina B

Carnea de pui este recomandata in special persoanelor in varsta
 

Avand un continut ridicat de proteine, carnea de pui este recomandata in special persoanelor in varsta, deoarece protejeaza impotriva pierderii osoase. De asemenea, carnea de pui e o sursa importanta de vitamina B, niacina, cunoscuta pentru proprietatile sale anticancerigene. Deloc de neglijat este si continutul de seleniu, o componenta importanta pentru functionarea optima a glandei tiroide, dar si pentru faptul ca reduce riscul de a dezvolta artrita. Carnea de pui mai e bogata si in vitamina B6, care furnizeaza energie organismului si il protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare. Este bine sa consumati carnea de pui fara pielita, deoarece aceasta contine mai multa grasime.

Alte beneficii:

• Puiul contine zinc, un mineral care ajuta la mentinerea unui apetit sanatos si are beneficii asupra sanatatii pielii.

• Supa de pui este un tratament recunoscut impotriva racelii.

• Contine aminoacizi care ajuta copiii sa creasca in inaltime.

• Contine si vitamina B5, care are un efect calmant. Asa ca, daca esti stresat, mananca un piept de pui la gratar!

Vote it up
10
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza