Hreanul - antibiotic natural

Substanta care da gustul picant al hreanului creste secretia de suc gastric si reda pofta de mâncare in cazul persoanelor anorexice si anemice
 

<p>Hreanul este bogat in vitamine si minerale, iar medicii nutritionisti spun ca acest condiment este considerat un antibiotic natural, deoarece are proprietati benefice in lupta impotriva microbilor care ne pun in pericol sanatatea. In plus, prin compozitia sa, hreanul ajuta la distrugerea celulelor cancerigene din corp, iar specialistii spun ca, in cazul persoanelor bolnave de aceasta boala, condimentul suprima cresterea celulelor cancerigene din organsim.

In cazul persoanelor care sufera de sinuzita sau rinita, medicii spun ca aceste afectiuni pot fi ameliorate cu usurinta daca se pune pe frunte o compresa cu hrean ras, deoarece aceasta planta are capacitatea de a desfunda imediat nasul. In cazul bronsitelor, a pneumoniilor sau a gripelor sezoniere, se recomanda o compresa imbibata cu esenta de hrean.

Aceasta se va pune pe piept si va fi lasata in jur de o ora. Specialistii spun ca, daca apare senzatia de usturime, compresa trebuie inlaturata imediat. In acelasi timp, hreanul, spun medicii, este o sursa bogata de vitamina C, care intareste sistemul imunitar, mai ales in perioada aceasta, tinând raceala la distanta.

In plus, medicii nutritionisti spun ca substanta care da gustul picant al hreanului creste secretia de suc gastric si reda pofta de mâncare in cazul persoanelor anorexice si anemice. Pe de alta parte, hreanul are si capacitatea de a actiona asupra grasimilor, fiind recomandat persoanelor care sunt la cura de slabire.</p>

Vote it up
92
Ti-a placut acest articol?Voteaza